Commissie arbeidsvoorwaarden

Weet jij wat jouw arbeidsvoorwaarden zijn? Krijg je een vergoeding voor overuren? Wanneer zijn je vrije dagen? Wat is er bij jou afgesproken over werktijden, kinderopvang en vergoedingen voor scholingen, (her)registratie en lidmaatschappen?

De commissie Arbeidsvoorwaarden staat namens de NVDA voor goede cao-onderhandelingen voor de doktersassistenten. De NVDA zit aan tafel bij de onderhandelingen over de cao huisartsenzorg en via NU’91 over de cao ziekenhuizen en umc’s.

De cao’s gelden individueel én collectief. Dus voor jou en voor álle doktersassistenten in Nederland.

Hoe meer doktersassistenten de NVDA vertegenwoordigt, hoe meer we te vertellen hebben aan de cao-tafels

Salaris

Salaris gaat vaak over salarisschalen, tredes en periodieken. Ook bekwaamheden, pensioenopbouw en het binnenkort vernieuwde pensioenstelsel hebben ermee te maken.

Vergoedingen

Wist jij dat je werkgever een vergoeding geeft voor de contributie van het lidmaatschap van de NVDA, voor zitting in bestuurscommissies, voor scholingen en voor je registratie en herregistratie in het Kwaliteitsregister Doktersassistent? Dat staat in de cao!

Heb jij het goed voor elkaar?

Er zijn nog meer zaken die te maken hebben met je arbeidsvoorwaarden. Hoe houd je plezier in je werk? Goed voor elkaar betekent zowel dat je duurzame inzetbaarheid ‘goed voor elkaar moet hebben’ als dat je ‘goed voor elkaar moet zijn’, zodat je ook blijvend goed voor je patiënten kunt zijn.

Om het gesprek aan te gaan met je werkgever over wat jij nodig hebt en hoe je leidinggevende jou daarbij kan helpen, kun je gebruik maken van de gesprekskaart. Deze kunnen helpen om met elkaar het gesprek aan te gaan. Zo zorgen jullie samen voor de optimale werksfeer en meer werkplezier. Maak er gebruik van!

Arbeidsvoorwaarden zijn vooral voor jezelf!

De commissie

  • Diana Veenstra
  • Fransisca Gerlof
  • Joyce Oomen
  • Marjan Sluis – Klemann
  • Monique van Dongen
  • NVDA-cao-onderhandelaars Mr Jane Kramer en Liesbeth van der Plas

Zie ook

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg