Nieuws

Zorgen van huisartsen over welzijn team

Huisartsen zitten met de handen in het haar om de bezetting van hun praktijk rond te krijgen en de hoge werkdruk. Ze zijn trots op hun veerkracht en die van hun team en maken zich zorgen over hun welzijn. De NVDA herkent deze uitkomsten van het LHV-onderzoek.

Stel je vraag voor het webinar on air

Heb jij een vraag voor het tafelgesprek voor het NVDA-webinar ‘on air’ op 18 november? Presentatrice Martine van Os leidt het gesprek en kan jouw vraag stellen! Stuur je vraag in!

Van SeksSoa naar seksuele gezondheid

Met het vijfjarig jubileum is er ook een naamswijziging: de NVDA expertgroep seksuele gezondheid. Een nieuw logo en diverse felicitaties van de samenwerkende organisaties Soa Aids Nederland, Rutgers en SeksHag.

Dag van de Triagist 2021

Het is vandaag weer de laatste donderdag van september: de Dag van de Triagist! De dag waarop de NVDA de triagisten in het zonnetje zet. Wat een druk en onstuimig jaar hebben we achter de rug!

Interval tussen de griep (pneumokokken-)prik en Covid-19-vaccinatie

De Gezondheidsraad heeft op 14 september de minister geadviseerd voorlopig nog niet te starten met een Covid-19 booster vaccinatie. Wel is het volgens de Gezondheidsraad evident om een kleine groep ernstig immuun gecompromitteerde mensen een derde vaccinatie te geven voor wie een standaarddosering van 2 vaccins onvoldoende bescherming biedt. Deze mensen kunnen na selectie door het ziekenhuis vanaf 1 oktober een afspraak maken bij de GGD.

Nieuw advies Gezondheidsraad: extra doelgroepen voor griepprik

De griepprik wordt jaarlijks gratis aangeboden aan mensen van 60 jaar en ouder en aan mensen die om medische redenen extra risico lopen om ernstig ziek te worden door het griepvirus. Op 20 september heeft de Gezondheidsraad een nieuw advies uitgebracht over influenzavaccinatie, waarin de indicatiestelling voor de griepvaccinatie is herzien.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg