Nieuws

Onderzoek naar aard en impact van Long COVID

In opdracht van C-support start Erasmus MC een grootschalig onderzoek naar de aard en impact van Long COVID op patiënt en maatschappij. Een deel van de mensen die besmet raakt met COVID-19 houdt aanhoudende gezondheidsklachten.

Ultimatum bij cao ziekenhuizen

De bonden FNV, FBZ en CNV willen dat de NVZ binnen twee weken instemt met een onafhankelijk bemiddelaar in het conflict bij de cao ziekenhuizen. Anders volgen mogelijk acties in de algemene ziekenhuizen. NU’91 neemt contact op met NVZ om dit kracht bij te zetten.

Hoe ziet OMA eruit?

In dit geval otitis media acuta (met of zonder effusie). De scholing ‘Ik heb last van mijn oren: trommelvliesbeelden’ is op 2 februari online als webinar! Meld je snel aan om meer te weten te komen over trommelvliesbeelden.

Podcast van Medicast

Welke podcast volg jij? MedischeScholing heeft een landelijk medische podcastplatform: Medicast. Kies uit 800+ uur luisterplezier en meer dan 35 verschillende kanalen!

Een ode aan de doktersassistent

Theatergroep de Meiden van LOS geeft een ode aan de doktersassistent: ‘Ze kan 100.000 dingen tegelijk, het visitekaartje van de praktijk. Professioneel en altijd attent. Driewerf hulde voor de doktersassistent! Hoera! Hoera! Hoera!’

Nog geen akkoord voor nieuwe cao ziekenhuizen

Het overleg van 24 december voor een nieuwe cao ziekenhuizen, heeft helaas niet geleid tot een akkoord. Op basis van de ingebrachte punten heeft de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen (NVZ) een bod gedaan. Dit kwam onvoldoende tegemoet aan de inzet van NU’91.

Wat een hectisch jaar!

Wat hebben de doktersassistenten in de huisartsenzorg, in ziekenhuizen en andere werkvelden, – jullie dus – veel over zich heen gekregen in deze twee jaar waarin ons leven wordt beheerst door Covid-19 en alle maatregelen. Steeds maar weer moeten meebewegen en met creativiteit de gaten vullen om de zorg zo goed mogelijk te blijven verlenen.

NVDA gesloten tijdens kerstperiode

Het NVDA-secretariaat is van 27 december t/m 31 december 2021 gesloten. Voor al je vragen staan wij weer vanaf 3 januari voor je klaar. De NVDA wenst iedereen een gezond en voorspoedig 2022!

Nieuw NVDA-bestuurslid: Renée Amons

Tijdens de Ledenraadsvergadering op 29 november heeft het NVDA-bestuur Renée Amons tot nieuw bestuurslid benoemd. Met haar jarenlange ervaring wil Renée haar opgedane kennis en ervaring verder gaan inzetten binnen de NVDA.

Start 2022 met PUUR rookvrij

Een nieuw jaar betekent voor veel mensen ook een nieuw begin. Een goed moment om te stoppen met roken dus. De landelijke campagne PUUR rookvrij moedigt mensen die roken aan om het nieuwe jaar rookvrij in te gaan en hun stopdatum te plannen op 1 januari.

De IZZ Zorgverzekering door VGZ

Als doktersassistent zorg jij iedere dag voor anderen. Zorg je ook goed voor jezelf? Dat kan met de IZZ Zorgverzekering door VGZ via NVDA. Dé zorgverzekering voor jou en jouw collega’s in de zorg.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg