CAO

Een cao (collectieve arbeidsovereenkomst) komt tot stand door onderhandelingen tussen werknemers- en werkgeversorganisaties. Er worden afspraken gemaakt over onder meer loon en toeslagen, werktijden en vakantie, scholing en kinderopvang.

De NVDA zit samen met andere werknemersorganisaties aan tafel bij verschillende cao’s. Dat kan in de voorbereidingsfase zijn of direct bij de onderhandelingen.

Jouw arbeidsvoorwaarden

De NVDA overlegt en onderhandelt veel achter de schermen. Onze bijdrage aan deze overleggen is van essentieel belang. Zo kunnen wij invloed uitoefenen op jouw arbeidsvoorwaarden: je recht op loonsverhoging, vrije dagen, toeslagen, vergoedingen en persoonlijke ontwikkeling. Heel belangrijk dus!

Cao-informatie voor NVDA-leden

Voor NVDA-leden (eerst inloggen) zijn er FAQ’s over de CAO. Deze beantwoorden meer specifieke vragen dan de algemene cao-app Huisartsenzorg en de cao-app Ziekenhuizen.

Cao-app Huisartsenzorg

De NVDA heeft als cao-onderhandelaar en partner van het SSFH meegewerkt aan de ontwikkeling van een een app voor cao-vragen. Deze app is voor leden en niet-leden. Het bevat de complete cao-tekst, praktische tools, FAQ’s en bijvoorbeeld informatie over het programma ‘Goed voor elkaar’. Maar ook nuttige links naar externe websites. En handige tools zodat je kan berekenen wanneer je recht hebt op AOW of om je verlof voor zwangerschap en bevalling te berekenen.

Download de app:

Cao-app Ziekenhuizen

Download de app:

Informatie over de cao’s

Je vindt hieronder voor een aantal werkvelden de laatste cao’s, dan wel de status van de onderhandelingen.

Meer weten?

Kijk bij FAQ CAO (inloggen) of stuur een mail.
Of bel met het secretariaat, (030) 263 1040.

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Contact

NVDA
Othellodreef 91- 95
3561 GT Utrecht
Routebeschrijving

tel. 030 - 2631040
Neem contact met ons op