Lidmaatschap

Als lid van de NVDA draag je bij aan een sterke beroepsvereniging die opkomt voor individuele en collectieve belangen.

Doktersassistenten en triagisten staan sterker met de NVDA: samen komen we verder!

Wat heeft de NVDA jou te bieden?

 • Gratis abonnement op het vakblad De Doktersassistent
 • korting op scholingen van de NVDA academie
 • korting op het NVDA congres en de regionale contactavonden
 • korting op scholingen die de regio organiseert
 • toegang tot het besloten deel van de website
 • jaarlijks 2 keer 2 punten in het Kwaliteitsregister Doktersassistent vanwege je NVDA-lidmaatschap
 • een half uur gratis juridisch advies
 • nieuws in je mail via onze NVDA nieuwsbrief
 • vacature alerts in je mail
 • uitnodigingen voor (geaccrediteerde) scholing bij jou in de buurt in je mail
 • ontmoetingsplek met vakgenoten
 • een plek aan tafel bij verschillende cao’s
Meld je nu aan als lid! Meld je nu aan als studentlid (gratis)!

Juridisch advies

Wil je binnen drie maanden nadat je NVDA-lid bent geworden gebruik maken van juridisch advies? Dan ben je een extra bijdrage verschuldigd. Bel of mail hiervoor met het secretariaat.

Vergoeding werkgever

Wist je dat veel werkgevers (een deel van) de contributie vergoeden van het NVDA-lidmaatschap? Soms 70% of helemaal! Dit is zelfs in de cao’s vastgelegd! Kijk in jouw cao en vraag je contributie terug bij je werkgever: de arts, instelling of ziekenhuis.

Word lid van de NVDA!

De NVDA kent verschillende soorten lidmaatschappen:

NVDA-lidmaatschap (volledig lidmaatschap)

NVDA-lidmaatschap (volledig lidmaatschap)

Het lidmaatschap van de NVDA € 107,50 per jaar bij automatische incasso en € 110 indien je het zelf of via je werkgever gaat overmaken.

Het lidmaatschap wordt ieder jaar automatisch verlengd, vanaf jouw aanvangsdatum. Opzegging dient een maand voor jouw aanvangsdatum/looptijd bij ons te zijn ontvangen.

Wist je dat veel werkgevers (een deel van) de contributie vergoeden van het NVDA-lidmaatschap? Dit is zelfs in de cao’s vastgelegd! Kijk in jouw cao en vraag je contributie terug bij je werkgever: de arts, instelling of ziekenhuis.

Aspirantlid (studententarief)

Aspirantlid (studententarief)

Tijdens je opleiding tot doktersassistent kun je ook aspirant-lid worden van de NVDA, voor de duur van de opleiding, maximaal 3 jaar. Dit lidmaatschap heeft meer voordelen dan het gratis studentlidmaatschap.

Een aspirant-lidmaatschap geeft wel alle voordelen van een volwaardig lidmaatschap en kost de helft van het volwaardig lidmaatschap (€ 54) bij automatische incasso en € 56,50 indien je het zelf of via je werkgever gaat overmaken. Voorwaarde is dat je een Crebo erkende opleiding tot doktersassistent volgt.

 • Blijf op de hoogte van na- en bijscholingen in je buurt
 • Wissel informatie uit met vakgenoten
 • Nieuws in je mail via onze NVDA nieuwsbrief
 • Kijk op het besloten deel van de NVDA-website
 • Ontvang tweemaandelijks thuis per post het vakblad De Doktersassistent
 • Maak vacature-alerts aan en houd je cv bij
 • Maak gebruik van je recht op een half uur gratis juridisch advies
 • Ontvang forse kortingen op een gevarieerd scholingsaanbod uit de NVDA academie en op het NVDAcongres

Ben je student en volg je een opleiding aan een van de erkende particuliere opleidingen zoals LOI, NTI en ASOP, maar je hebt geen schoolmailadres? Meld je dan aan met je eigen mailadres.

Meld je aan!
Studentlid (gratis)

Studentlid (gratis)

De NVDA heeft speciaal voor studenten een studentlidmaatschap tijdens je hele opleiding, maximaal 3 jaar. Gratis!

Misschien vraag je je wel eens af: Hoe gaat dat straks als ik werk zoek? Waar kan ik stage lopen? Is er een plek met vacatures voor doktersassistenten? Waar doe ik ideeën op voor opdrachten van school? Dan zijn wij er voor je. Voorwaarde is dat je een Crebo erkende opleiding tot doktersassistent volgt.

Het is een beperkt lidmaatschap. Het kost je dus niets en toch geniet je van de voordelen:

Na je aanmelding ontvang je via de mail de inloggegevens van deze site.

Meld je aan!

Kwaliteit

Studenten die een erkende opleiding Doktersassistent volgen, kunnen gratis lid worden. De NVDA heeft als beroepsorganisatie het leveren van kwaliteit en patiëntveiligheid hoog in het vaandel. Met name als het gaat om de beroepsuitoefening.

Doktersassistenten kunnen volwaardig NVDA-lid worden als zij in het bezit zijn van een door de KNMG of door het ministerie van OC&W erkend diploma doktersassistent. Opleidingen worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit zijn opleidingen waarbij de student ook een deel van de studie een stage volgt in een huisartspraktijk of ziekenhuis en de opleiding voldoet aan de kwaliteitseisen voor de opleiding doktersassistent die o.a. vastgesteld zijn in de eindtermen. De opleiding staat dan ingeschreven in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO).

Doktersassistenten die een erkend diploma hebben kunnen zich na diplomering inschrijven in het Kwaliteitsregister Doktersassistent. Daarvoor is een erkend diploma nodig. Werkgevers kunnen dit register raadplegen en zien of de sollicitant zijn/ haar vak bijhoudt door bijvoorbeeld nascholing.

Het beleid van de NVDA sluit hierbij aan. Dat is de reden waarom alleen studenten die een erkende opleiding volgen gratis studentlid kunnen worden. Studenten die een niet-erkende opleiding volgen, kunnen belangstellend lid worden tegen een aspirant-lidmaatschapstarief.

Belangstellend lid (zonder KNMG- of CREBO-erkend diploma)

Belangstellend lid

Ben je werkzaam als doktersassistent, maar ben je niet in het bezit van een KNMG- of CREBO-erkend diploma tot doktersassistent? Dan kun je belangstellend lid worden van de NVDA.

Belangstellende leden hebben het recht om deel te nemen aan de door de vereniging georganiseerde activiteiten, maar zij hebben geen stemrecht.

Meld je aan!

Het lidmaatschap gaat altijd aan het begin van de eerstvolgende kalendermaand in. Bij de inschrijving ontvang je direct jouw inloggegevens. De NVDA mailt je halverwege de maand factuur en dan volgt rond de 25e van de maand automatische incasso. Wil je geen automatische incasso maar een factuur, dan komen er nog € 2,50 administratiekosten bij.

Groepskorting

Een praktijk met 10 of meer assistenten kan eenmaal per jaar, in de maand juni 2021, een groepskorting aanvragen. Hiervoor geldt een vast kortingsbedrag van € 125 per jaar. De praktijk kan de korting aanvragen door de 10 of meer namen en lidnummers van de assistenten te mailen naar ledenadministratie@nvda.nl, o.v.v. het bankrekeningnummer van de praktijk.

De NVDA maakt het kortingsbedrag over indien de volledige contributiebedragen van alle genoemde assistenten zijn ontvangen.

Voor vragen kun je mailen naar ledenadministratie@nvda.nl

Opzeggen

Wat jammer dat je wilt opzeggen!

Opzeggen lidmaatschap

Opzeggen lidmaatschap

Het lidmaatschap wordt ieder jaar automatisch verlengd, vanaf jouw aanvangsdatum. Opzegging dient een maand voor jouw aanvangsdatum/looptijd bij ons te zijn ontvangen, alleen via onderstaand formulier.

Je moet ingelogd zijn om je lidmaatschap op te kunnen zeggen.

Meer informatie

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg