• Home
  • Dag van de Triagist

Dag van de Triagist

De dag van de triagist is jaarlijks op de laatste donderdag van september.

De dag werd gelanceerd op de HAP-dag in Breukelen op 20 september 2016. Hier waren 120 triagisten aanwezig.

Dit jaar valt dat op 27 september 2018. Op deze donderdag organiseren we een scholingsdag speciaal voor jou als triagist. Onderwerpen zijn:

  • Hoe krijg je meer grip op de werkdruk in de acute zorg?
  • Uitleg over hoog-energetische trauma’s (HET), een belangrijk onderdeel van het NTS
  • “Mijn kind viel van de trap”. Of toch kindermishandeling? Een forensisch arts over de signalen die je niet mag missen.
  • Toch niet wéér een U2? Effectief toepassen van deze urgentiecode

Locatie: het Ampt van Nijkerk, Berencamperweg 4, Nijkerk

Prijs
: Leden: € 85 en niet-leden: € 115
Tijd: 09.00 – 16.30 uur

Aanmelden via www.nvda.nl/hapdag

Zet de triagist in de schijnwerpers. Hun werk is van onschatbare waarde. Dagelijks is het hun taak de aard en urgentie van telefoontjes naar de spoedpost of huisartsenpraktijk in te schatten. Een belangrijke taak die grote waardering verdient.

Kees Gillis, voorzitter NVDA: “Huisartsenposten moeten er alles aan doen om de norm van twee minuten te halen. De NVDA signaleert dat de druk toeneemt. Het is goed dat patiënten zich realiseren dat bellen of een bezoek aan de huisartsenpost moet gaan om spoedeisende hulp die niet kan wachten. Dat leidt vast tot minder telefoontjes en bezoeken en dus tot minder wachttijd. De NVDA pleit voor een voorlichtingscampagne over het belangrijke werk van triagisten.”

Naar Triage
Naar de Commissie Beroepsgroep Triagisten
Scholing Triage in het Engels

Wikipedia: Triage is het Franse woord voor sorteren, waar het Latijnse drie (tri) nog in te herkennen is. Triage werd voor het eerst toegepast in het leger van Napoleon. Het was bijzonder, omdat voorheen, gewonden op rang werden behandeld en niet op urgentie. Het werd in de Eerste Wereldoorlog voor het eerst op grote schaal gebruikt, om de slachtoffers op het slagveld in drie categorieën te verdelen (onbehandelbaar, ter plekke behandelen, naar het ziekenhuis). Bron: wikipedia.nl

Contact

NVDA
Othellodreef 91- 95
3561 GT Utrecht
Routebeschrijving

tel. 030 - 2631040
Neem contact met ons op