Deelakkoord over roken - NVDA

Deelakkoord over roken

Huisartsenorganisaties LHV, NHG en InEen maken zich sterk voor een rookvrije generatie. Ook de NVDA geeft scholingen ‘Slim naar rookvrije patiënten’ voor doktersassistenten om stoppen met roken bij patiënten aan te kaarten. 

In het Nationaal Preventieakkoord maken LHV, NHG en InEen zich sterk voor:

  • De vrijstelling van het eigen risico voor de stoppen met roken medicatie door zorgverzekeraars wanneer deze gekoppeld is aan gedragsmatige begeleiding.
  • Aandacht voor de vergoeding van meer dan één stoppen met roken poging: vanwege de gebleken effectiviteit van herhaalde stoppogingen.
  • Verbeteren van de ondersteuning/advisering van huisartsen aan patiënten die willen stoppen met roken. Hier vallen onder andere aanpassingen aan de NHG-producten EVS/consultwijzer, NHGDoc, Thuisarts.nl en het ontwikkelen van een e-learning module onder.

Het Preventieakkoord bevat ambities voor een gezonder Nederland. Volgens LHV, NHG en InEen geeft juist de breedte van de betrokken organisaties aan dat een gezonde leefstijl en leefomgeving niet per definitie medisch is, maar van de maatschappij.’

 

Meer informatie

Zie ook