• Home
  • Slim naar rookvrije patiënten

Slim naar rookvrije patiënten

In een fysieke bijeenkomst met maximaal 14 doktersassistenten leer je hoe je patiënten die roken op weg kunt helpen naar een rookvrij leven. Docent Linda de Boer, gekwalificeerde Stoppen met roken-coach en doktersassistent, reikt je antwoorden en technieken aan die je direct in je werk toe kunt passen.

Stoppen met roken is niet alleen van belang bij chronische aandoeningen, maar ook bij mensen die nog geen klachten hebben. Multidisciplinair samenwerkende zorgverleners streven een programmatische aanpak na. Ook doktersassistenten (in alle werkvelden) zijn onmisbaar hierin en dragen bij aan een rookvrije generatie. Deze scholing zit boordevol weetjes, tips voor praktische toepassing, filmpjes en casuïstiek. Voorafgaand aan de scholing krijg je een korte lijst met vragen over je ervaringen met rokers in jouw werksituatie.

Nieuw en in 2020 gratis!

Als verlengstuk van de workshop biedt de NVDA na 1 maand een online webinar aan. Een verlengde service die ongeveer een uur duurt en waarin je met de workshopgroep (max. 14 doktersassistenten) in een stand-up praktijk met anderen creatief kunt zijn hoe je kunt bijdragen aan stoppen met roken. Als je van tevoren je vragen inbrengt, ben je verzekerd van een antwoord. Gratis in 2020!

Voor het volgen van de webinar krijg je 1 accreditatiepunt extra (in de ‘vrije’ ruimte). Daarnaast is er de mogelijkheid tot intervisie voor 3 – 7 deelnemers. Twee tot drie maanden na de fysieke workshop bespreek je samen met Stoppen met roken-coach Linda en de andere deelnemers hoe je stoppen met roken nog beter aan kunt pakken in je werk. Dit duurt 1,5 tot 2 uur. Ook gratis in 2020! Voor de intervisie krijg je 2 accreditatiepunten extra (in de ‘vrije’ ruimte).

Voor webinar en/of intervisie meld je je aan tijdens de fysieke workshop.

Extra accreditatiepunten

  • Webinar: 1 accreditatiepunt
  • Intervisie: 2 accreditatiepunten

Leerdoelen

  • (Medische) achtergronden en effecten van verslaving aan roken en eerste-, tweede- en derdehands roken
  • Actuele standaarden en richtlijnen over stoppen met roken
  • Rookgewoonten binnen gezin en sociale omgeving herkennen
  • Tips geven aan kwetsbare groepen (jonge kinderen, mensen met lage SES)
  • Stoppen met roken bespreekbaar maken en rokers positief motiveren om te stoppen
  • Patiënten informeren over de mogelijkheden om te stoppen met roken

Zie ook

 Beschikbare scholingsdata 2020: Slim naar rookvrije patiëntenDatumScholingRest. plaatsenLocatiePlaatsContact

NVDA
Othellodreef 91- 95
3561 GT Utrecht
Routebeschrijving

tel. 030 - 2631040
Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg