• Home
  • Slim naar rookvrije patiënten

Slim naar rookvrije patiënten

Ruim de helft van de rokers sterft aan de gevolgen van roken. (Mee)roken kan ook de oorzaak zijn van ziekten als kanker, hart- en vaatziekten en luchtwegziekten. In veel huisartsenpraktijken begeleiden praktijkondersteuners rokers om te stoppen. Maar ook doktersassistenten (in alle werkvelden)  kunnen bijdragen aan een rookvrije generatie. Welke mogelijkheden zijn er voor doktersassistenten om roken bij patiënten aan te kaarten? Daar heeft Linda de Boer-Hendriks, zelf doktersassistent en gekwalificeerd stoppen met roken-coach, in samenwerking met de NVDA academie een leuke workshop voor ontwikkeld.

Leerdoelen
Leren van de (medische) achtergronden en effecten van verslaving aan roken en de  effecten van eerste-, tweede- en derdehands roken zijn
Werken volgens actuele standaarden en richtlijnen over stoppen met roken
Herkennen van rookgewoonten binnen het gezin en sociale omgeving
Tips kunnen geven aan kwetsbare groepen (jonge kinderen, mensen met lage SES)
Stoppen met roken bespreekbaar maken en rokers positief motiveren om te stoppen
Patiënten informeren over de positieve effecten van de gezonde rookvrije leefstijl, het belang van het veranderen van (slechte) gewoonten en de soorten hulp die beschikbaar zijn naar om te stoppen met roken.

Inhoud
Deze interactieve workshop kent veel afwisseling van weetjes, filmpjes en praktisch toepassen. Voorafgaand aan de workshop krijg je een korte vragenlijst met vragen over ervaringen met rokers in jouw werksituatie.

Beschikbare cursusdata

Eindhoven
dinsdag 29 januari 2019
18:00 - 21:00 inschrijven
's-Hertogenbosch
donderdag 31 januari 2019
18:00 - 21:00 inschrijven

Contact

NVDA
Othellodreef 91- 95
3561 GT Utrecht
Routebeschrijving

tel. 030 - 2631040
Neem contact met ons op