• Home
  • FAQ NVDA categoriën: kwaliteitsregister

FAQ NVDA

Alles uitvouwen

Wat is het Kwaliteitsregister Doktersassistent?

De NVDA heeft de kwaliteit van de beroepsuitoefening hoog in het vaandel staan. Het Kwaliteitsregister Doktersassistent is bedoeld om te laten zien wat de doktersassistent allemaal kan. In het register houden doktersassistenten hun scholing en werkervaring bij. Er staan ruim 6000 doktersassistenten ingeschreven. Meer informatie

Hoe werkt het kwaliteitsregister?

Een registratie in het register vindt plaats op basis van het aanleveren van een gewaarmerkte kopie van je diploma en het onderschrijven van de NVDA Beroepscode. Herregistratie is om de vijf jaar en vindt plaats op basis van werkervaring en deskundigheidsbevordering door bijvoorbeeld scholing.

Hoe kan ik me registreren?

Ga naar www.kabiz.nl en kies onder de rubriek Beroepen voor doktersassistent. Maak een account aan via de knop ‘Ik ben doktersassistent en wil me registreren’. Nadat je een  account hebt aangemaakt, ontvang je per e-mail informatie en een link waarmee je de  eerste registratie kunt aanvragen. Als inschrijvingsdatum geldt de datum waarop aan de eisen is voldaan en Kabiz van jou ontvangen heeft:

  • gewaarmerkt kopie van het diploma
  • betaling van de registratiekosten

Wat is een gewaarmerkte kopie van het diploma?    

Om fraude met diploma’s uit te kunnen sluiten, vraagt Kabiz bij inschrijving naar een gewaarmerkte kopie van het diploma. Dit document dien je op te sturen naar Kabiz. Met het waarmerk wordt gecontroleerd of de officiële instantie het originele diploma heeft gezien.

 

Meer informatie

Ik heb geen gewaarmerkte kopie van mijn diploma. Wat nu?

Bij de meeste ROC’s krijg je een gewaarmerkte kopie van je diploma mee als je klaar bent met de opleiding. Zo niet, dan kun je je diploma laten waarmerken bij Kabiz. Meer informatie is te vinden op de website van Kabiz.

Contact

NVDA
Othellodreef 91- 95
3561 GT Utrecht
Routebeschrijving

tel. 030 - 2631040
Neem contact met ons op