• Home
  • Nieuws tags: ziekenhuizen

Nieuws

De volgende stap in patiëntveiligheid zetten we samen

Dankzij de inzet van zorgprofessionals, managers en bestuurders is de zorggerelateerde schade en sterfte de afgelopen jaren gedaald. Maar het kan nog beter, want nog steeds sterven onnodig ieder jaar ruim 1.000 patiënten in ziekenhuizen.

NVZ lanceert Praktijkplan Beeldbellen

Beeldbellen krijgt in steeds meer ziekenhuizen voet aan de grond, maar hoe krijgt het een structurele plek in bestaande poliprocessen? Om antwoord te geven op praktische en organisatorische vraagstukken, is vanuit het NVZ-programma Digitale Zorg een Praktijkplan Beeldbellen ontwikkeld.

Vakblad De Doktersassistent september 2021

Het nieuwste nummer van het vakblad de Doktersassistent ligt zaterdag in je brievenbus. NVDA-(student)leden kunnen het blad al online lezen. Ook is er een special over seksuele gezondheid! 

Onderhandelingen cao UMC leveren geen akkoord op

De onderhandelingen voor een nieuwe cao Universitair Medisch Centrum (UMC) hebben niet geleid tot resultaat. Werkgeversorganisaties hebben te kennen gegeven dat zij geen ruimte zien voor een structurele loonsverhoging.

Voorrang bij vaccinatie voor alle doktersassistenten

De NVDA pleit bij werkgevers en het ministerie nog steeds voor voorrang bij vaccinatie voor doktersassistenten en triagisten. Op al die werkplekken waar zij te maken hebben met intensief patiëntencontact en risico lopen iemand te besmetten danwel zelf besmet te worden. Tot die tijd: werk maximaal veilig!

Ook ziekenhuizen over zorgbonus: wees ruimhartig

Naast de huisartsenzorg heeft ook de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) uitgesproken dat de zorgbonus ruimhartig moet worden toegepast. Er zijn meerdere ziekenhuizen die voor AL hun personeel de zorgbonus aanvragen.

Cao-acties in ziekenhuizen

Woensdag 20 november gaan 150.000 medewerkers in ziekenhuizen staken. Er zijn dan zondagsdiensten. De NVDA steunt deze acties.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg