• Home
  • Nieuws tags: ziekenhuizen

Nieuws

‘De arbeidsvoorwaarden kunnen beter’

‘Als ik ergens een mening over heb, dan vind ik het belangrijk om die te uiten.’ Claudia Dalacu werkt als doktersassistent op de poli gynaecologie in het ADRZ in Goes. Daarnaast is ze lid van de NVDA expertgroep ziekenhuizen. Ze vertelt graag over haar betrokkenheid bij de beroepsvereniging.  

De zorg op zwart

Het is tijd voor verandering in alle sectoren van de zorg. Een zorginfarct is niet langer een dreigend doemscenario, maar het is op veel plekken al gaande. Wacht Nederland met actie tot er geen doktersassistenten meer zijn?

Stakingen in ziekenhuizen

Half maart gaan de ziekenhuizen over op stakingen. Dit gebeurt nadat de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) vandaag heeft aangekondigd niet in te gaan op de eisen van NU’91 en de andere bonden. 

De volgende stap in patiëntveiligheid zetten we samen

Dankzij de inzet van zorgprofessionals, managers en bestuurders is de zorggerelateerde schade en sterfte de afgelopen jaren gedaald. Maar het kan nog beter, want nog steeds sterven onnodig ieder jaar ruim 1.000 patiënten in ziekenhuizen.

NVZ lanceert Praktijkplan Beeldbellen

Beeldbellen krijgt in steeds meer ziekenhuizen voet aan de grond, maar hoe krijgt het een structurele plek in bestaande poliprocessen? Om antwoord te geven op praktische en organisatorische vraagstukken, is vanuit het NVZ-programma Digitale Zorg een Praktijkplan Beeldbellen ontwikkeld.

Vakblad De Doktersassistent september 2021

Het nieuwste nummer van het vakblad de Doktersassistent ligt zaterdag in je brievenbus. NVDA-(student)leden kunnen het blad al online lezen. Ook is er een special over seksuele gezondheid! 

Onderhandelingen cao UMC leveren geen akkoord op

De onderhandelingen voor een nieuwe cao Universitair Medisch Centrum (UMC) hebben niet geleid tot resultaat. Werkgeversorganisaties hebben te kennen gegeven dat zij geen ruimte zien voor een structurele loonsverhoging.

Voorrang bij vaccinatie voor alle doktersassistenten

De NVDA pleit bij werkgevers en het ministerie nog steeds voor voorrang bij vaccinatie voor doktersassistenten en triagisten. Op al die werkplekken waar zij te maken hebben met intensief patiëntencontact en risico lopen iemand te besmetten danwel zelf besmet te worden. Tot die tijd: werk maximaal veilig!

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg