Wie heeft er praktische tips voor de coronavaccinaties? - NVDA

Wie heeft er praktische tips voor de coronavaccinaties?

Achter de schermen is de NVDA druk in gesprek met de LHV over de aankomende coronavaccinaties. Vorige week stemde de LHV Ledenraad in met een rol voor huisartsen in de COVID-vaccinatiecampagne.

Organisatie en uitvoering coronavaccinaties in de praktijk

Terwijl er nog veel onduidelijk is betekent dit voor doktersassistenten dat er in de voorbereiding en straks in de uitvoering werk aan de winkel is. Aan de LHV hebben wij aangegeven dat input vanuit doktersassistenten essentieel is om de vaccinatie voor de praktijk goed uitvoerbaar te maken. De LHV is het daarmee eens. We moeten antwoorden krijgen en vinden op complexe uitvoeringsvragen.

Meld je aan voor de werkgroep Covid vaccinaties

Voor de tijdelijke werkgroep Covid vaccinaties zoeken wij een aantal doktersassistenten vanuit de huisartsenpraktijk die veel ervaring hebben met het geven van vaccinaties en die via een Teams vergadering input kunnen leveren aan de werkgroep. Waar moet op gelet worden bij de aankomende Covid vaccinaties? Denk aan zaken als het opslaan van vaccins op -70 graden tot en met het afgeven van een Covid vaccinatieverklaring. Wil je hier aan bijdragen, geef je dan op via secretariaat@nvda.nl o.v.v. Covid werkgroep,  je naam, lidnummer en telefoonnummer. We hebben een beperkt aantal plaatsen dus mogelijk dat we je moeten teleurstellen. Wil je niet deelnemen aan de werkgroep, maar heb je wel praktische tips voor ons, mail die dan naar bovengenoemd e-mailadres. Wij verzamelen alle reacties en brengen dat in bij de LHV, zodat de Covid vaccinaties straks goed en soepel verlopen.  In verband met de voortgang richting LHV en ministerie kun je reageren tot 8 december.

Alvast bedankt voor je medewerking!