Kriebels, kwalen en klachten in Almere - NVDA

Kriebels, kwalen en klachten in Almere

De NVDA komt naar je toe! Contactavond NVDA Regio’s Flevoland en Amsterdam op donderdag 5 maart 2020 in Almere.

Lentekriebels en zomerkwalen, huidklachten door de seizoenen heen.

  • Datum: donderdag 5 maart 2020, de Dag van de Doktersassistent
  • Locatie: Van der Valk Hotel, Almere

Opening

De opening is door Jellie Klaver, directeur NVDA. Zij gaat graag met de aanwezige doktersassistenten in gesprek over wat er allemaal leeft bij de doktersassistent. Wat kan de NVDA doen om jou beter te ondersteunen in je vak?

Allergie

Dan spreken Ghislaine van der Zande, physician assistent kinderlongziekten en allergie, en Liesbeth Louter, physician assistent kinderallergologie i.o. over het onderwerp allergie met als thema: ‘Mijn kind heeft eczeem, komt dat door een voedselallergie?’ Hierin bespreken zij onder andere de relatie tussen eczeem en voedselallergie. Waarom een vroege introductie van hoog allergene voeding? Wat zijn de behandelmogelijkheden van eczeem?

Eikenprocessierups, teken en blauwalg

Tot slot de presentatie van dermatoloog Iris Kuijken over de eikenprocessierups, teken en blauwalg. Wat zijn de klachten? Wat kunnen wij adviseren? Waar moeten we op letten? De brandhaartjes van de eikenprocessierups hebben afgelopen jaar voor een ware plaag gezorgd. Door de lucht worden de haartjes meegevoerd en blijven als pijltjes in de huid zitten en veroorzaken hevige jeuk en bultjes. Teken zijn een ware plaag met de infecties die zij kunnen overbrengen. De bekende rode vlek die zich uitbreidt lijkt onschuldig, maar is een teken van de ziekte van Lyme, die onbehandeld tot ernstige klachten kan leiden. En denk je ‘ik ga lekker zwemmen ter verkoeling’? Kijk uit voor blauwalg, dit geeft ook irritatie!

Is je nieuwsgierigheid gewekt? We hopen je dan te ontmoeten op onze contactavond donderdag 5 maart!

NVDA Regio Flevoland: Marleen, Kim, Barbera, Gerda en Aga
NVDA regio Amsterdam: Yvonne

 

Meer informatie