13 januari COVID-webinar: COVID-19-vaccin - NVDA

13 januari COVID-webinar: COVID-19-vaccin

Op woensdag 13 januari 2021 om 20:00 organiseert MedischeScholing.nl samen met NHG, LHV, het ministerie van VWS en het RIVM een live webinar voor alle zorgprofessionals. Als zorgprofessional kun je je hier gratis voor inschrijven. Tijdens deze webinar wordt je inhoudelijk zo goed mogelijk geïnformeerd over de COVID-19-vaccins. Tevens is er mogelijkheid tot accreditatie. Op het forum kun je vooraf je vragen stellen en reageren op opvragen die door collega’s zijn gesteld. Het is de bvedoeling dat zoveel mogelijk van deze vragen tijdens de live-uitzending worden beantwoord. Het webinar wordt live vanuit Hilversum uitgezonden.

Veghel, 6 januari 2021 – Minister Hugo de Jonge aanwezig bij de eerste vaccinatie in Veghel. De 39-jarige verpleeghuismedewerkster Sanna Elkadiri is woensdagochtend in Veghel als eerste in Nederland ingeënt met het coronavaccin. Foto: Phil Nijhuis

Schrijf je nu in via https://medischescholing.nl/vaccin-covid-19.

Sprekers

Aan tafel zitten de landelijk woordvoerder van het RIVM Hans van Vliet (programmamanager COVID-19-vaccinatie), Cécile van Els (hoogleraar Vaccinologie, immunoloog, RIVM), Karin van Haaren (huisarts, NHG, auteur Praktijkhandleiding COVID-19-vaccinatie). Patrick Bindels, hoogleraar huisartsgeneeskunde ErasmusMC, zit het webinar voor. Tijdens het webinar ontvang je direct toepasbare informatie voor in de praktijk. Dit eerste webinar richt zich op de vaccins zelf en niet op de distributie ervan.

Enkele binnengekomen vragen die worden behandeld:

  • Welke vaccins zijn door het RIVM en VWS ingekocht en wat is het verschil in werkingsmechanisme per type?
  • Maakt het nog uit welk vaccin met welk werkingsmechanisme het beste gegeven kan worden per risicogroep?
  • Moet een gevaccineerde collega met klachten nog getest worden nadien?
  • Wat is de verwachte effectiviteit van de vaccins?

Kijk live mee of later terug on demand

Het webinar is onderdeel van een reeks die op initiatief van MedischeScholing.nl, de LHV en het NHG is ontwikkeld. Vanwege de grote behoefte aan actuele informatie over COVID-19 bij huisartsen is, in samenwerking met InEen, Huisarts van de Toekomst en VPH, besloten om de webinarreeks voorlopig voort te zetten.

Alle webinars zijn gratis en geaccrediteerd voor alle artsen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, praktijkondersteuners, doktersassistenten en praktijkmanagers. De webinars zijn live te volgen, maar ook terug te kijken waar en wanneer het u uitkomt via corona.medischescholing.nl.

Met behulp van uw BIG-nummer of kwaliteitsregistratienummer registreert u zich op corona.medischescholing.nl. Geen registratie maar wel zorgverlener? Stuur een mail voor deelname naar coronawebinar@lhv.nl onder vermelding van uw functie en registratienummer.

Vragensysteem
Om zo goed mogelijk te monitoren wat er speelt in de praktijk tijdens de coronacrisis, wordt er gewerkt met een vragensysteem. Dit is niet alleen voor het webinar, maar ook voor de beleidsmakers noodzakelijk om snel in te kunnen spelen op de vragen vanuit het werkveld.

Werkwijze vragensysteem

  1. Log in op corona.medischescholing.nl
  2. Klik op ‘Aanmelden’ bij het webinar van 13 januari.
  3. Klik op ‘Stel hier uw vragen’. Kijk na het stellen van uw vragen naar de lijst met vragen die reeds gesteld zijn.
  4. Klik op het ‘duimpje’ omhoog om een vraag van een collega te ‘liken’.
  5. Vragen met de meeste likes van collega’s krijgen de meeste zwaarte en worden meegenomen naar het eerstvolgende webinar.

Zie ook

[su_posts template=”templates/list-loop.php” posts_per_page=”-1″ post_type=”nieuws” taxonomy=”nieuws-tag” tax_term=”8604″ order=”desc”]