Met plezier aan het werk zijn en blijven - NVDA

Met plezier aan het werk zijn en blijven

De huisartsenzorg is een prachtige sector om in te werken en dat weet jij als geen ander. Nergens staat de persoonlijke patiëntenzorg zo centraal. Samen met je werkgever ben je verantwoordelijk om nu en in de toekomst duurzaam inzetbaar te blijven. Maar wat betekent dat nou eigenlijk?

Je duurzame inzetbaarheid hangt af van je vaardigheden, vitaliteit en motivatie. En daar heb je voor een belangrijk deel zelf invloed op. Want jij weet zelf het beste wat je nodig hebt om competent, vitaal en gemotiveerd je werk te blijven doen. Bedenk bijvoorbeeld wat je energie geeft in je werk, wat jou helpt om met werkdruk om te gaan en hoe je kunt meebewegen met veranderingen in je vakgebied.

Tips
In de interviews met collega’s hoor je een aantal concrete tips die jou helpen om je werk met plezier te blijven doen.

Doktersassistent Judith: “De rol van de doktersassistent is in de praktijk erg belangrijk. Daar heb je ook zelf invloed op. Wil je veranderingen doorvoeren of processen verbeteren, dan kan je dat zelf doen. Dat maakt het werk heel leuk.”

Meer informatie op de site van de SSFH (de NVDA maakt hier deel van uit). Goed voor elkaar betekent zowel dat je duurzame inzetbaarheid ‘goed voor elkaar moet hebben’ als dat je ‘goed voor elkaar moet zijn’, zodat je ook blijvend goed voor je patiënten kunt zijn. Het programma is een initiatief van SSFH en de cao-partijen Huisartsenzorg (LHV, InEen, NVDA, NVvPO, FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn).