Verhalen uit de praktijk gezocht! - NVDA

Verhalen uit de praktijk gezocht!

Om het begeleiden van stagiairs te stimuleren is de SSFH, Sociaal Fonds Huisartsenzorg, waar de NVDA onderdeel van uitmaakt, op zoek naar doktersassistenten die een stagiair begeleiden of gaan begeleiden en hun verhaal willen doen. De praktijkverhalen worden gedeeld op social media via een speciaal daarvoor gemaakte facebookpagina. We zoeken praktijkverhalen in drie fases:

  • Aanname: Hoe ga je op zoek naar een stagiair die bij jullie praktijk past, hoe regel je een werkplek, welke voorbereidingen tref je, hoe zorg je dat iedereen op de hoogte is van zijn of haar komst en wat moet je verder nog regelen (stageovereenkomst, vergoedingen aanvragen, et cetera
  • Begeleiding: Welke afspraken maak je over de begeleiding met de stagiair en met school, hoeveel tijd ruim je in voor gesprekken, wanneer kan de stagiair zelfstandig werken?
  • Beoordeling: Hoe gaat dat in zijn werk, wat is jouw rol hierin, wat doe je als het niet lekker loopt

Graag komen we voor de SSFH in contact met enthousiaste stagebegeleiders die hun verhaal willen doen. Veel of weinig ervaring maakt niet uit. Ook zou het leuk zijn als iemand over zijn ervaringen wil vloggen. Wil jij je collega’s informeren over je ervaringen en enthousiast maken om te gaan begeleiden? Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar de NVDA: communicatie@nvda.nl. Wij verzorgen verder het contact met de SSFH.