Thuisarts.nl breidt uit met medisch-specialistische zorg - NVDA

Thuisarts.nl breidt uit met medisch-specialistische zorg

De mobiele applicatie en website Thuisarts.nl van het NHG is uitgebreid met 29 medisch-specialistische aandoeningen die in het ziekenhuis worden behandeld.

De informatie over de 29 aandoeningen die nu op Thuisarts.nl staan, gaat onder meer over nierschade, hartinfarct en verschillende vormen van kanker, zoals prostaatkanker en borstkanker. Er is ook informatie over wat er gebeurt als een kunstknie of kunstheup nodig is.

De informatie op de in 2012 ontwikkelde app en site Thuisarts.nl is gebaseerd op de bestaande wetenschappelijke richtlijnen voor huisartsen en medisch specialisten. Patiëntenverenigingen en wetenschappelijke verenigingen maken hier samen begrijpelijke teksten van voor het brede publiek.

Minister Bruins voor Medische Zorg zegt in het verklaring het initiatief van harte te ondersteunen. Hij noemt daarbij met name de kenmerken ‘begrijpelijke en onafhankelijke’ informatie, waarmee patiënten ‘beter voorbereid’ bij de specialist kunnen komen.

Dianda Veldman (Patiëntenfederatie) wil graag dat de samenwerking sneller wordt doorgezet. ‘Wij vinden het goed dat Thuisarts.nl een steeds completere informatiebron wordt voor mensen met vragen. Maar met 29 aandoeningen die in het ziekenhuis zorg nodig hebben, zijn we er natuurlijk niet. Laten we vooral snel doorpakken.’

De uitbreiding van Thuisarts.nl bevordert het samen beslissen in de spreekkamer, vindt Marcel Daniëls, voorzitter van de FMS: ‘Een goedgeïnformeerde patiënt helpt het gesprek tussen arts en patiënt in de spreekkamer. Met als resultaat: een meer tevreden patiënt. Niet alleen patiënten, maar ook artsen willen de garantie dat de informatie op internet betrouwbaar is.’

Thuisarts.nl wordt maandelijks 2 miljoen keer bezocht door mensen met vragen over hun gezondheid en is daarmee de grootste onafhankelijke publiekswebsite voor gezondheidsinformatie in Nederland.

Bron: MedischContact