NVDA in bestuur SSFG - NVDA

NVDA in bestuur SSFG

NVDA-voorzitter Kees Gillis is sinds 1 september 2018 namens de NVDA toegetreden tot het bestuur van het Sociaal Fonds Gezondheidscentra (SSFG), de samenwerking van werkgevers- en werknemersorganisaties.

De NVDA maakt als beroepsvereniging deel uit van de CAO gezondheidscentra.

Verkenning

Het SSFG presenteert tijdens het jaarlijkse symposium op 12 september de resultaten van een onderzoek naar de inkomenspositie van huisartsen in loondienst met op naam ingeschreven patiënten. Het SSFG heeft de positie laten vergelijken met die van andere huisartsen. Zoals de praktijkhouder, de waarnemend huisarts (zzp-er) en de Hidha (huisarts in dienst van een huisarts).

Uit deze verkenning blijkt dat voor jonge huisartsen een flexibele werkplek, goede verdiensten en een inspirerende collegiale cultuur doorslaggevend zijn bij het kiezen van hun toekomstige werkplek. Een dienstverband bij een gezondheidscentrum voldoet heel goed aan deze prioriteiten. De verkenning geeft werkgevers ook belangrijke aanwijzingen voor hoe zij hun organisatie voor huisartsen aantrekkelijk kunnen maken en houden.

Meer informatie