Leuk artikel in Westfries Weekblad over contactavond Hoorn - NVDA

Leuk artikel in Westfries Weekblad over contactavond Hoorn

In het Westfries Weekblad stond een artikel van journalist Annette Vlaar. Zij sprak met regiobestuurslid Nora Kwast van NVDA Regio Noord-Holland over de contactavond De NVDA komt naar je toe in Hoorn en over het beroep van doktersassistent.

NVDA legt de rode loper uit

Door Annette Vlaar
HOORN Het tijdperk waarin de doktersassistente er voornamelijk was om afspraken te plannen, ligt ver achter ons. De assistente van vandaag kan en doet zoveel meer. Daarom legt de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten op donderdag 27 september de rode loper uit. “Bij wijze van spreken dan”, zegt NVDA-regiobestuurster Nora Kwast. “Wij organiseren die dag een interactieve bijeenkomst in de Parkschouwburg met een leuk en creatief programma om de doktersassistente zelf een keer uitgebreid in de watten te leggen.”

“Dat is af en toe gewoon nódig”, zegt Nora Kwast, zelf doktersassistente bij Huisartsenpraktijk Blokker. Zij heeft haar beroep zien veranderen. “Ooit was het vaak de vrouw van de dokter die de telefoon aannam en patiënten ontving. Maar er is zo ontzettend veel veranderd. Door de ontwikkelingen en verschuivingen in de gezondheidszorg hebben wij er veel meer taken en verantwoordelijkheden bij gekregen wat bovendien de nodige medische kennis vraagt…..Lees het hele artikel