Intensief 2018, met volle inzet naar 2019 - NVDA

Intensief 2018, met volle inzet naar 2019

Het jaar 2018 is alweer bijna ten einde. Binnenkort is het kerst en dan is er tijd voor een paar dagen rust, bezinning en samenzijn met familie en vrienden.

Voor de NVDA was het een intensief jaar. We kregen een afwijzing van het ministerie van VWS om de doktersassistent onder artikel 34 van de Wet Big te brengen. Bij tegenslag moet je je inspanningen verdubbelen. Dus hebben we inmiddels diverse werkbezoeken voor Kamerleden gepland staan, zodat zij zelf kunnen zien wat het beroep van doktersassistent echt inhoudt en dat we titelbescherming verdienen.

2018 was ook het jaar dat we ons 8.000e lid mochten begroeten en we werken aan een vernieuwd Beroeps Competentie Profiel. En dat is nog maar een deel van onze activiteiten in het afgelopen jaar.

Voor 2019 gaan met volle inzet door om jullie belangen te behartigen en er voor te zorgen dat de doktersassistent een sterke positie houdt. Dat doen we samen met al onze leden, onze vrijwilligers, de mensen op het bureau in Utrecht en het bestuur. Jullie mogen weer op de NVDA rekenen, omdat het beroep van doktersassistent ons na aan het hart ligt. Dus in 2019 gaan we verder aan de slag met bijvoorbeeld het verbeteren van ons imago, werken we aan een betere en meer uniforme opleiding en organiseren we weer ons zeer goed bezochte congres.

Dat is in 2019. Voor nu wensen wij jullie namens iedereen goede kerstdagen en vooral een gezond, goed en sprankelend 2019.

Namens bestuur en bureau

Kees Gillis en Jellie Klaver
(Voorzitter en directeur NVDA)

 

Zie ook