Uitnodiging scholing 'over gewicht' - NVDA

Uitnodiging scholing ‘over gewicht’

Een overzicht van het bariatrisch chirurgisch traject

Obesitas is één van de grootste gezondheidsproblemen van dit moment. Obesitas gaat vaak samen met hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, suikerziekte, gewrichtsklachten, slaapapneu, onvruchtbaarheid en sommige vormen van kanker.

Psychische en sociale problemen kunnen ontstaan wanneer mensen met ernstige obesitas te maken krijgen met vooroordelen vanuit de maatschappij of doordat het leven door het gewicht negatief wordt beïnvloed. Deze problemen kunnen zich uiten in angst, depressie, lichamelijke klachten, negatief zelfbeeld, moeite met aanpassen en een lage eigenwaarde.

Gezien de gunstige effecten op het gewicht en comorbiditeit overwegen steeds meer mensen bariatrische chirurgie (overgewicht operaties). Een operatie is een hulpmiddel om af te vallen, het traject rondom de operatie is essentieel om op lange termijn gewichtsverlies te behouden. Het Centrum voor Obesitas Nederland opereert circa 750 patiënten per jaar in het Medisch Centrum Leeuwarden. In de huisartsenpraktijk zien de assistente, de POH en huisarts deze patiëntengroep daarom steeds vaker.

Meer informatie

Ben je inmiddels nieuwsgierig naar de ins & outs rondom een bariatrisch traject en wat dit betekent in de huisartsenzorg? Meld je aan voor deze scholing!

Woensdag 15 november, 18.00 – 21.00 Aanmelden
Treant locatie Scheper/Onderwijscentrum, Boermarkeweg 60 in Emmen

Dinsdag 21 november, 18.00 – 21.00 Aanmelden
Hampshire Plaza, Laan Corpus den Hoorn 300 in Groningen

Donderdag 30 november, 18.00 – 21.00 Aanmelden
Refaja Ziekenhuis, Boerhaavestraat 1 in Stadskanaal