Extra gratis workshops: Van werkdruk terug naar werkgeluk - NVDA

Extra gratis workshops: Van werkdruk terug naar werkgeluk

Door grote belangstelling is besloten om drie extra workshops te geven in Zuid, West en Midden Nederland.

> Donderdag 23 november in ‘s-Hertogenbosch
> Donderdag 30 november in Alphen aan den Rijn
> Donderdag 7 december in  Zwolle

“Op maandagochtend heb ik huilend mijn leidinggevende gebeld en uitgelegd dat “het niet meer ging”.  Ze schrok, maar zei ook dat ze zich altijd al afvroeg hoe ik dat deed: de combinatie van mijn gezin en mijn veeleisende baan.”

Een citaat uit een gesprek van een paar maanden geleden. De betreffende doktersassistent heeft altijd met plezier haar werk gedaan. Maar in de afgelopen jaren kon ze moeilijker omgaan met de hoge werkdruk. Haar creativiteit om problemen op te lossen nam af en ze liet vaker een steekje vallen. Ze had geregeld vage gezondheidsklachten; niet fit maar ook niet ziek. En wat haar het meeste verontrustte: ze ging twijfelen of ze wel competent was voor haar huidige baan.

We herkennen allemaal van dit soort gevoelens in ons leven. Op zich dus niet vreemd, maar het wordt vervelend als deze emoties overheersend zijn en het lijkt of er geen einde aan komt. De workshop Van werkdruk naar werkgeluk is gericht op de zaken waar jij invloed op hebt. Jij kunt ervaren hoe kleine acties van vandaag, grote veranderingen op de lange termijn als gevolg hebben.

Ontvang praktische handvatten hoe jij zelf kunt omgaan met de hoge werkdruk en neem tips mee voor het team. Leer de kracht van het 24-uurs principe: concrete acties die jij de volgende werkdag direct in praktijk kunt brengen.

Laat je inspireren door deze creatieve workshop waar je drie uur lang op het puntje van je stoel zit. Deze gratis workshop wordt in verschillende plaatsen verspreid over Nederland aangeboden aan doktersassistenten en praktijkondersteuners. Maximaal 20 deelnemers per workshop.

Lees meer op de site van de SSFH, de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg, waar de NVDA deel van uitmaakt.