Triagisten krijgen een pluim: Nederlanders positief over huisartsenpost - NVDA

Triagisten krijgen een pluim: Nederlanders positief over huisartsenpost

Nederlanders zijn tevreden over hun huisartsenpost. Gemiddeld geven ze die een 8, blijkt uit belevingsonderzoek van SAMR.

Maandag werd bekend dat veel huisartsenposten (HAP’s) niet snel bereikbaar zijn. Uit onderzoek van de Consumentenbond onder 40 huisartsenposten, bleek dat er 38 niet binnen de vereiste 2 minuten de telefoon kon opnemen.

Positief over HAP
Toch zijn Nederlanders heel tevreden over hun HAP, meldt onderzoeksbureau SAMR nu. Gemiddeld krijgt de HAP van hen namelijk een 8. ‘Ze vinden dat ze serieus genomen worden door de assistent (het eerste aanspreekpunt), dat die aandachtig luistert en genoeg tijd neemt. Bovendien hebben ze vertrouwen in de deskundigheid van de assistent’, meldt Irene Klein Bog van SAMR. Ook over de huisartsen op de HAP zijn patiënten voornamelijk positief. Klein Bog: ‘Ze zijn tevreden over hun deskundigheid, de tijd die ze nemen, de aandacht die ze aan patiënten schenken en de manier waarop ze de klacht serieus nemen.’

Verbeterpunten huisartsenpost
Toch geven patiënten volgens Klein Bog ook aan dat er nog verbeterpunten zijn. ‘En raad eens? Eén daarvan is de snelheid van het contact.

Bron: Zorgvisie