Overzicht opleidingen doktersassistent - NVDA

Overzicht opleidingen doktersassistent

Stagebegeleiders, studenten en werkgevers in de huisartsenzorg hebben nu inzicht in de opleidingen voor doktersassistenten en een tweetal andere ondersteunende beroepen. De opleidingen voor de praktijkondersteuner somatiek, praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg en doktersassistent zijn namelijk voor het eerst in kaart gebracht. Op verzoek van de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) heeft de Stichting Kwaliteit en Ontwikkeling Huisartsenzorg (KOH) de inventarisatie gemaakt en verwerkt in een rapport.

Verschillen in opleidingen
Het overzicht laat de verschillen tussen de opleidingen zien. Het kan het gemakkelijker maken om een opleiding te kiezen, de mogelijkheden te bespreken met medewerkers en stagiaires te begeleiden op dat wat ze volgens de opleiding horen te leren.

Zie hoofdstuk 5 voor opleidingen doktersassistenten (download de pdf)

Voldoende doktersassistenten
De branche heeft voldoende medewerkers nodig om alle zorgvragen op te vangen. Tegelijkertijd nemen de zorgvragen aan complexiteit toe. Om over voldoende praktijkondersteuners en doktersassistenten te kunnen beschikken, is de SSFH vorige maand de arbeidsmarktcampagne ‘Nieuwe zorg, nieuwe kansen’ gestart. Daarmee kunnen 600 medewerkers uit andere zorgbranches worden opgeleid of omgeschoold. Het gaat om doktersassistenten, praktijkondersteuners somatiek (POH-S) en praktijkondersteuners geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ).

Kijk voor meer informatie op de site van het Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH)