• Home
  • Twijfeltelefoon ook over griepvaccinatie

Twijfeltelefoon ook over griepvaccinatie

De Twijfeltelefoon verstrekt informatie over griepvaccinatie en over covidvaccinatie, HPV-vaccinatie en screening op darmkanker.

De verwachting is dat de combinatie van griep- en covidvaccinatie tot vragen leidt over de veiligheid en effectiviteit van beide vaccins wanneer deze kort na elkaar of tegelijk worden genomen.

Om ook zorgverleners van dienst te zijn biedt de Twijfeltelefoon tevens informatie op maat voor medewerkers in de gezondheidszorg.

Twijfeltelefoon

De Twijfeltelefoon wordt ondersteund door de LHV, NHG en de Influenzastichting en geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie.

Studenten geneeskunde, bijgestaan door medisch specialisten en huisartsen, geven onafhankelijke voorlichting over de vaccinaties, toegespitst op de individuele medische situatie van de beller. Sinds dit voorjaar kunnen mensen ook bellen met vragen over het bevolkingsonderzoek naar darmkanker en over het HPV-vaccin.

Bereikbaarheid

De Twijfeltelefoon is vijf ochtenden per week beschikbaar, op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur. Het nummer is 088-7555777.

Daarnaast zijn er op woensdagochtend van 08.30 tot 13.00 uur ervaren Turks sprekende studenten en een arts bereikbaar. Op vrijdag biedt de Twijfeltelefoon Arabisch aan.

Zie ook

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg