• Home
  • Nieuws tags: zorgbonus

Nieuws

Zorgbonus binnenkort uitgekeerd

Binnenkort kunnen meer dan een miljoen zorgverleners een zorgbonus van zo’n 385 euro tegemoetzien. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) maandag 25 oktober bekendgemaakt.

Herinnering: deadline aanvragen zorgbonus is dinsdag 27 juli 2021

Ook voor 2021 heeft de overheid besloten een zorgbonus uit te keren. Medewerkers in de huisartsenpraktijk komen hiervoor ook in aanmerking. De bonus is bedoeld voor medewerkers die in de periode van 1 oktober 2020 tot 15 juni 2021 een uitzonderlijke prestatie hebben verricht vanwege COVID-19, door onder uitzonderlijke omstandigheden zorg te blijven bieden.

Regels zorgbonus 2021

Deze inhoud is alleen beschikbaar voor leden. Wil je lid worden? Meld je hier aan.

Beleid zorgbonus niet te volgen

De NVDA vindt het beleid van minister Van Ark als het gaat om de zorgbonus van € 500 netto niet te volgen. Doktersassistenten en triagisten hebben er recht op en regel het dus.

Laatste kans om de zorgbonus aan te vragen

Dinsdag 10 november is de laatste dag om de zorgbonus aan te vragen voor zorgpersoneel dat een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. De aanvraagdeadline is voor de tweede keer verschoven, nu naar dinsdag 10 november.

Ook ziekenhuizen over zorgbonus: wees ruimhartig

Naast de huisartsenzorg heeft ook de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) uitgesproken dat de zorgbonus ruimhartig moet worden toegepast. Er zijn meerdere ziekenhuizen die voor AL hun personeel de zorgbonus aanvragen.

LHV over zorgbonus voor doktersassistenten: wees ruimhartig

De NVDA krijgt vragen van doktersassistenten en triagisten hoe om te gaan met werkgevers die de zorgbonus niet willen aanvragen, terwijl zij vinden er wel recht op te hebben. Aan jullie het advies om waar nodig het advies van de LHV nogmaals onder aandacht van jullie werkgever te brengen.

Zorgbonus: nader advies NVDA

Van onze leden krijgen wij vragen over de zorgbonus. Met name vragen over de werkgever die de zorgbonus niet wil aanvragen, terwijl het team de mening heeft dat men wel voor de zorgbonus in aanmerking komt. De NVDA kan in dit soort kwesties alleen nader advies geven.

Ga in gesprek met je werkgever over de zorgbonus

Ben jij al (samen met je team) in gesprek gegaan met je werkgever over de aanvraag van de zorgbonus? De NVDA adviseert alle doktersassistenten en triagisten om samen met je collega’s je werkgever te vragen of, hoe en voor wie hij/zij de zorgbonus aanvraagt.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg