Zorgbonus binnenkort uitgekeerd - NVDA

Zorgbonus binnenkort uitgekeerd

Binnenkort kunnen meer dan een miljoen zorgverleners een zorgbonus van zo’n 385 euro tegemoetzien. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) maandag 25 oktober bekendgemaakt.

Eerder berichtte de NVDA al over de regels die voor de zorgbonus 2021 gelden. Zie bericht nvda.nl/zorgbonus.

De bonus gaat naar zorgmedewerkers die door de coronacrisis onder moeilijke omstandigheden hun werk hebben verricht. Het gaat in dit geval om zorgverleners die in de periode van oktober 2020 tot medio juni van dit jaar zorg hebben verleend.

Voor de zorgbonus van dit jaar was 720 miljoen euro beschikbaar, die na goedkeuring van alle aanvragen nu verdeeld wordt onder 1.042.071 mensen.

Half november

Het geld wordt voor medio november aan zorgaanbieders overgemaakt, zodat die het voor het eind van het jaar op de rekeningen van de medewerkers kunnen storten. De zorgaanbieder moet het geld uiterlijk binnen vijf maanden hebben uitbetaald.

De NVDA is redelijk enthousiast over de zorgbonus. Het is in ieder geval ook een erkenning in geld voor de geweldige inzet tijdens de coronacrisis. Er was in de eerste instantie 500 euro beloofd. Later gingen bedragen van 200 tot 240 euro rond. In dat licht valt het bedrag nu mee. Aan de andere kant is het toch jammer dat het minder dan 500 euro is, als je ziet dat doktersassistenten en tiagisten met risico voor eigen gezondheid en veiligheid hebben gewerkt.

Vorig jaar is volgens een woordvoerder van VWS aan ruim 1,1 miljoen mensen een bonus uitgekeerd. “Dat ging om ruim 1,06 miljoen werknemers en bijna 84.000 derden; zzp’ers, uitzendkrachten en ingehuurde schoonmakers. Door de Sociale Verzekeringsbank zijn daarnaast 16.055 zorgbonussen uitgekeerd aan pgb-zorgverleners.”

Meer informatie