Webinar Sociale veiligheid in de huisartsenzorg - NVDA

Webinar Sociale veiligheid in de huisartsenzorg

Dinsdag 9 mei om 20.00 uur organiseert Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) een gratis webinar over Sociale veiligheid in de huisartsenzorg met de focus op interne agressie en ongewenst gedrag binnen de praktijk.

Aanmelden voor dit webinar is gratis en gaat via Medische Scholing. Accreditatie is aangevraagd.

Eén op de vijf werkenden in de huisartsenzorg heeft te maken gehad met agressie of ongewenst gedrag in contact met collega’s of leidinggevenden (Onderzoek van PGGM&CO en VWS over ‘Agressie & ongewenst gedrag op de werkvloer’). Daarbij ging het voornamelijk om pesten of agressie. Het effect van deze ervaringen van interne agressie en ongewenst gedrag binnen de praktijk is een stuk groter dan bij externe agressie met alle gevolgen van dien.

Steeds meer huisartsenorganisaties vragen zich af of er bij hun organisatie een sociaal onveilige werksituatie is. Met de tekorten op de arbeidsmarkt en de opgelopen werkdruk in de branche, is een sociaal veilige werkplek dus van groot belang!

  • Maar wat is sociale veiligheid nou precies?
  • En welke signalen duiden op een onveilige werksituatie?
  • Welke (eerste) stap kun je als werkgever, maar ook als werknemer zetten?

Onder leiding van Elisabeth van de Hoogen gaan Anita Koops (Arbeids- en organisatiedeskundige bij Arbo Unie) en Rita Wielemaker (vertrouwenspersoon bij Gimd) hierover in gesprek.

Zie ook