Voorzittersblog: Jouw verhaal over de cao. Dat willen we horen. - NVDA

Voorzittersblog: Jouw verhaal over de cao. Dat willen we horen.

NVDA-voorzitter Linde Gonggrijp heeft een blog geschreven. Deze keer: Jouw verhaal over de cao. Dat willen we horen.

Laten we het, nu de vakantie voor de meesten van ons voorbij is, eens hebben over iets dat ons allemaal aangaat: eerlijke arbeidsvoorwaarden. Als NVDA-bestuur horen we vaak dat jullie tevreden zijn met jullie werk en dat jullie waardering krijgen van patiënten en werkgevers. Dat is mooi. Maar jammer genoeg gaat er soms ook weleens iets mis.

We horen vooral veel verhalen over cao-afspraken die niet of niet helemaal worden nageleefd. Laat ik duidelijk zijn: dat is niet oké. Die afspraken zijn er met een goede reden. Ze zijn er om jullie rechten te beschermen, en om ervoor te zorgen dat jullie je belangrijke taak als poortwachter van de zorg willen en kunnen blijven uitvoeren. Wij beschouwen de cao bij de NVDA daarom als een van onze belangrijkste taken.

Natuurlijk is het belangrijk om hierover in gesprek te gaan met je werkgever. Maar het zou nog beter zijn als de afspraken meteen worden nageleefd. Om daaraan een bijdrage te leveren, hebben we een meldpunt niet-naleven cao in het leven geroepen.

We willen bij dit meldpunt jóuw verhalen horen. Is er iets misgegaan? Voel je je benadeeld? Heb je te maken gehad met afspraken die niet werden nageleefd? Dit is je kans om je stem te laten horen en samen te werken aan een oplossing.

Laten we onze krachten bundelen. Samen kunnen we deze kwesties aankaarten en een verandering teweegbrengen. Jouw ervaringen zijn waardevol en ze kunnen het verschil maken. Laten we samen streven naar eerlijke arbeidsvoorwaarden, zodat jullie met nog meer trots en voldoening kunnen blijven doen wat jullie zo goed doen – zorgen voor anderen.

Klik hier om de vragen voor het meldpunt in te vullen en bij te dragen aan een positieve verandering.

Linde Gonggrijp,
Voorzitter NVDA.

Reageren? Mail naar linde.gonggrijp@nvda.nl

 

Zie ook