Stoppen met roken bespreekbaar maken - NVDA

Stoppen met roken bespreekbaar maken

Steeds meer doktersassistenten willen meer weten en leren over stoppen met roken, om patiënten te bewegen naar een rookvrij leven. En om mensen met een kinderwens of al zwanger zijn, naar een #rookvrijestart te helpen.

Een compacte groep enthousiaste doktersassistenten nam in Geleen deel aan de scholing ‘Slim naar rookvrije patiënten’ via de NVDA Academie.

Enkele reacties van de deelnemers: ‘aanrader; goede presentatie en veel handvatten gekregen’, ‘Enthousiaste docent’, ‘Ik ga dit met mijn werkgever/team bespreken hoe we dit kunnen toepassen’, ‘Ik heb geleerd dat er vaker momenten zijn om het stoppen met roken bespreekbaar te maken’. Het gemiddeld cijfer voor deze scholing is: 8,1.

Kansrijke start

Linda de Boer-Hendriks gaf deze scholing ‘Slim naar rookvrije patiënten’ in haar eigen regio Limburg, waar vanwege grote gezondheidsachterstanden de regio Zuid-Limburg bezig is met Kansrijke Start.

#Trendbreukzuidlimburg zet zich met 16 gemeenten in om kinderen een kansrijke start te geven. Hiervoor is er een interactieve workshop met onder andere gespreksoefeningen en wat tabak zo verslavend maakt.

Zie ook