Hoe ga je het gesprek aan over seksualiteit en anticonceptie met jongeren? - NVDA

Hoe ga je het gesprek aan over seksualiteit en anticonceptie met jongeren?

Meld je aan voor de online bijeenkomst ‘Jongeren ondersteunen bij onbedoelde zwangerschap en anticonceptie’. Op 23 juni van 15.30- 17.00 uur via Zoom.

Graag nodigt Rutgers je uit om nieuwe kennis en inzichten te delen vanuit onderzoek over anticonceptiecounseling en preventie onbedoelde zwangerschap bij jongeren.

Wil je als zorgprofessional het gesprek aangaan met jongeren over anticonceptie, noodmiddelen, kinderwens of keuzehulp bij een ongeplande zwangerschap? En wil je jongeren ondersteunen bij het maken van verantwoorde keuzes?

Jongeren hebben recht op informatie over seksualiteit en anticonceptie, jij als professional kan hier een belangrijke rol in spelen.

Programma 23 juni

Afiah Vijlbrief is senior onderzoeker bij Rutgers en deelt de nieuwe inzichten uit het onderzoek ‘Wat Werkt Dossier’. Ervaringen en tevredenheid van jongeren over het eerste anticonceptieconsult en behoeften van jongeren zelf komen ook aan bod. Sanne Olofsen, onderzoeker en verloskundige behandelt de resultaten van het onderzoek naar wat jonge vrouwen verwachten van hun eerste anticonceptieconsult.

De begeleiding van de bijeenkomst is van Nilüfer Gürses, programmamedewerker Anticonceptie & Abortus. De online meeting bestaat uit interactieve werkmethoden en presentaties uit onderzoek over wat werkt in de praktijk om onbedoelde zwangerschap te voorkomen en hoe je beter kunt inzetten op counseling. In break-out rooms gaan we in op de praktijk situaties.

Deelnemen

Wil je inspiratie opdoen om onbedoelde zwangerschappen bij jongeren te helpen voorkomen? Meld je dan vóór 14 juni a.s. aan via n.voorhout@rutgers.nl en noteer de bijeenkomst in je agenda. Na 14 juni ontvang je dan een e-mail met het programma en inloggegevens voor de Zoom meeting.

Zie ook