• Home
  • NVDA Expertgroep Seksuele gezondheid

NVDA Expertgroep Seksuele gezondheid

Wil je als doktersassistent een eigen soa-spreekuur of spreekuur Seksuele Gezondheid starten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Je kunt terecht bij de NVDA Expertgroep Seksuele gezondheid.

Dit is een landelijk netwerk van enthousiaste ervaren doktersassistenten en praktijkondersteuners. Zij hebben specifieke deskundigheid op het gebied van seksuele gezondheid. De NVDA Expertgroep Seksuele gezondheid biedt ondersteuning bij het uitvoeren van soa-spreekuren en spreekuren Seksuele Gezondheid.

De expertgroep deelt graag haar kennis en kunde om de seksuele gezondheidszorg in de Nederlandse huisartsenpraktijken te bevorderen.

De leden van de expertgroep draaien een eigen spreekuur seksuele gezondheid (sg) onder supervisie van een huisarts. Zij helpen jou bij het vinden van de juiste scholing en stellen handige seks-soa-tools beschikbaar. Indien gewenst helpen ze je bij het opzetten van jouw eigen spreekuur seksuele gezondheid.

Contactpersonen

De expertgroep heeft verspreid over Nederland een aantal contactpersonen. Voor vragen kun je terecht bij de coördinator Alie van der Heide-Steenge. Zij beantwoordt je vragen of brengt je in contact met de dichtstbijzijnde contactpersoon.

Coördinatoren: Alie van der Heide-Steenge en Marieke Post
Coördinatoren
Alie van der Heide-Steenge, Marieke Post
sekssoa@nvda.nl
Groningen: Alie van der Heide-Steenge
Contactpersoon Groningen
Alie van der Heide-Steenge
(Academische Huisartsenpraktijk Groningen)
sekssoa@nvda.nl
Zuid-Holland: Marieke Post
Contactpersoon Zuid-Holland
Marieke Post
(Huisartspraktijk Mozaïek, Den Haag)
marieke.sekssoa@gmail.com, sekssoa@nvda.nl
Noord-Holland: Zinzi Mol
Contactpersoon Noord-Holland
Zinzi Mol
(Soa Aids Nederland)
zinzi_lisan@hotmail.com 
Noord-Brabant: Mayke Dankers
Contactpersoon Noord-Brabant
Mayke Dankers
(Huisartsenpraktijk Beethoven, Tilburg)
sekssoa@nvda.nl 
Gelderland: Irma Kersten
Contactpersoon Gelderland
Irma Kersten
(Pegasus-huisartsen, Nijmegen)
irmakersten@live.nl

Drenthe: Astrid Koster
Contactpersonen Drenthe
Astrid Koster
(Huisartsenpraktijk De Kastanje, Hoogeveen)
astrid.sekssoa@hotmail.com

Friesland: Jitske Lageveen
Contactpersonen Friesland
Jitske Lageveen
(Gezondheidscentrum Schoterpoort, Heerenveen)
jitske.sekssoa@gmail.com

Contactpersonen gezocht

De NVDA Expertgroep Seksuele Gezondheid zoekt nog contactpersonen voor de provincies Overijssel, Zeeland, Limburg, Flevoland en Utrecht.

Belangstellende doktersassistenten en praktijkondersteuners kunnen contact opnemen met de coördinatoren van de expertgroep via sekssoa@nvda.nl

Scholingen seksuele gezondheid

De NVDA Expertgroep Seksuele gezondheid verzorgt nascholingen over seksuele gezondheid voor zowel huisartsen en doktersassistenten als praktijkondersteuners. Hierbij werkt de expertgroep samen met de NVDA academie:

Daarnaast helpt de expertgroep bij het ontwikkelen en promoten van e-learnings voor de Digitale Leerweken van Soa Aids Nederland. En uiteraard volgen de leden zelf scholingen op het gebied van seksuele gezondheid om up-to-date te blijven.

De expertgroep

De NVDA Expertgroep Seksuele gezondheid is gestart op 1 januari 2016 als NVDA Expertgroep Seks-Soa. In de loop der jaren zijn de werkzaamheden van de expertgroep steeds meer uitgebreid. Daarom is sinds 1 september 2021 de naam veranderd in NVDA Expertgroep Seksuele Gezondheid. Deze naam doet meer recht aan de inhoud van de werkzaamheden.

De expertgroep is tot stand gekomen in samenwerking met de NVDA, de NHG-expertgroep SOA, HIV en Seksuele Gezondheid (SeksHAG) en Soa Aids Nederland.

Dossier (alleen voor leden)

Zie ook

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg