NVDA-meldpunt vaccinatiehulp in gesprek met GGD'en - NVDA

NVDA-meldpunt vaccinatiehulp in gesprek met GGD’en

De NVDA heeft inmiddels contact gezocht met alle 25 regionale GGD’en. En er zijn GGD’en die zeker interesse hebben in doktersassistenten om te vaccineren, maar nog zoekende zijn of, hoeveel mensen ze wanneer nodig hebben.

Wat we merken is dat iedere GGD zijn eigen beleid heeft en heel verschillende eisen hanteert. De ene regio maakt wel gebruik van studenten en de andere regio weer niet. Soms wordt de eis gesteld dat er een BIG-registratie moet zijn, of het beschikbaar zijn van een minimaal aantal uren per week. Wij zijn het niet met alle eisen eens.

Er komt zonder twijfel een grote vraag naar personeel en de NVDA heeft een bestand met gemotiveerde, bekwame en direct inzetbare doktersassistenten, triagisten en andere zorgverleners beschikbaar, die prima ingezet kunnen worden om te vaccineren. Ons advies aan de GGD’en: Maak daar dan ook gebruik van!

Een aantal GGD’en heeft nog niet gereageerd

Met een aantal GGD’en zijn wij concreet in gesprek over het ter beschikking stellen van het bestand. Dat betekent dat een aantal van jullie binnenkort benaderd kunnen worden. Van een aantal GGD’en hebben wij helaas nog geen reactie ontvangen op het beschikbaar hebben voor hun regio van bekwame doktersassistenten en triagisten.

Zie ook

[su_posts template=”templates/list-loop.php” posts_per_page=”-1″ post_type=”nieuws” taxonomy=”nieuws-tag” tax_term=”8572″ order=”dsc” orderby=”date”]