80 doktersassistenten NVDA-meldpunt vaccinatiehulp aangenomen bij GGD Waterland/ Zaanstreek - NVDA

80 doktersassistenten NVDA-meldpunt vaccinatiehulp aangenomen bij GGD Waterland/ Zaanstreek

De NVDA heeft een bestand met aanmeldingen overgedragen aan de GGD Waterland/ Zaanstreek vanuit het NVDA-meldpunt vaccinatiehulp. Alle doktersassistenten van de lijst zijn inmiddels benaderd.

De GGD heeft hiervoor wervingsbureau Aethon ingeschakeld. Er zijn nu al 80 doktersassistenten aangenomen als vaccinatiemedewerker! Dat verbaast de NVDA natuurlijk niet, omdat het hier gaat om bekwame, betrokken en zeer gemotiveerde doktersassistenten.

Doktersassistenten en triagisten hebben zich in de afgelopen weken massaal gemeld bij het NVDA-meldpunt vaccinatiehulp omdat zij graag een bijdrage willen leveren aan de grootschalige vaccinatiecampagne.

Moeizaam

De NVDA heeft alle 25 regionale GGD’en benaderd om ze ons bestand aan te bieden. Met de helft zijn wij in gesprek en dat gaat soms moeizaam zo blijkt. De andere helft heeft niet de moeite genomen om te reageren. Deze GGD’en hebben deze week van de NVDA een brief ontvangen met de vraag alsnog duidelijkheid te verschaffen. Door er geen gebruik van te maken, slaan de GGD’en in onze ogen een groep over die een prima bijdrage kan leveren aan de grote opdracht waar we als Nederland voor staan!

De NVDA hoopt dat door het succes van GGD Waterland/Zaanstreek er nog snel veel GGD’en volgen die ook van ons bestand gebruik willen maken.

Zie ook