Werkbezoek Rens Raemakers (D66) - NVDA

Werkbezoek Rens Raemakers (D66)

Tweede Kamerlid Rens Raemakers (D66) was op werkbezoek in huisartsenpraktijk Arcade in Tegelen. Huisarts Eric Creemers, doktersassistenten Anita Schreurs en Marion Joosten lieten hem en NVDA-directeur Jellie Klaver zien hoe het in deze huisartsenpraktijk aan toe gaat.

Zo zag ook Kamerlid Raemakers met eigen ogen de positie en het werk van doktersassistenten, de veranderingen in de zorg en de eisen aan kennis, communicatie en triage.

Titelbescherming

Dit soort werkbezoeken in huisartsenpraktijken laat zien wat de positie en rol van doktersassistenten is. De volksvertegenwoordigers zien dan met eigen ogen dat de zorg niet zonder de deskundigheid en betrokkenheid van doktersassistenten kan. De huidige zorg vereist een opgeleide professional die aantoonbaar het vak verstaat. Titelbescherming van doktersassistent is hiervoor belangrijk en noodzakelijk om de kwaliteit te waarborgen.

NVDA-directeur Klaver vindt het vanwege kwaliteitsbewaking en patiëntveiligheid onwenselijk dat diverse handelingen die doktersassistenten uitvoeren onvoldoende geborgd zijn. ‘Een diploma is niet nodig en iedereen mag zich in Nederland dus zomaar doktersassistent noemen! Bij dit beroep hoort een beroepsopleiding en kwaliteitsborging en.ik neem de Tweede Kamerleden graag mee naar huisartspraktijken om dat te laten zien!’

 

Meer informatie