• Home
  • Werkbezoek Antje Diertens (D66)

Werkbezoek Antje Diertens (D66)

Tweede Kamerlid Antje Diertens (D66) was op werkbezoek in de huisartsenpraktijk bij huisarts Roos Weersink en doktersassistent Marjo Schrörs in Groningen.

Na een rondleiding ging zij samen met NVDA-directeur Jellie Klaver in gesprek met een doktersassistent en huisarts over de positie en het werk van doktersassistenten. Mevrouw Diertens liet zich uitvoerig informeren en zag zo met eigen ogen de inhoud van het werk, de veranderingen in de zorg en de eisen aan kennis, communicatie en triage.

Dit soort werkbezoeken in huisartsenpraktijken laat zien wat de positie en rol van doktersassistenten is. De volksvertegenwoordigers zien dan met eigen ogen dat de zorg niet zonder de deskundigheid en betrokkenheid van doktersassistenten kan. De huidige zorg vereist een deskundige professional die aantoonbaar het vak verstaat. Titelbescherming van doktersassistent is hiervoor belangrijk en noodzakelijk om de kwaliteit te waarborgen.

NVDA-directeur Klaver vindt het een onwenselijke situatie dat er geen diploma nodig is en iedereen in Nederland zich doktersassistent mag noemen. ‘Een opleiding en titelbescherming is hiervoor nodig. Ik neem de Tweede Kamerleden graag mee naar huisartspraktijken om dit te laten zien!’

Meer informatie

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg