Werkbezoek Joba van den Berg (CDA) - NVDA

Werkbezoek Joba van den Berg (CDA)

Tweede Kamerlid Joba van den Berg (CDA) was op werkbezoek bij Zorggroep Almere. Zij kreeg samen met en NVDA-directeur Klaver een rondleiding in de huisartsenpraktijk.

Mevrouw Van den Berg ging in gesprek met directeur mevrouw Klaver van de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA), directeur huisartsenzorg en farmacie van Zorggroep Almere Veronique Bekendam en collega’s van de huisartsenpraktijk van gezondheidscentrum Oost. In dit gesprek over de positie en het werk van doktersassistenten en over de noodzaak van titelbescherming, gaf mevrouw Van den Berg aan dat ze het belangrijk vindt dat de doktersassistenten zich goed verenigen.

Titelbescherming

Dit soort werkbezoeken in huisartsenpraktijken laat zien wat de positie en rol van doktersassistenten is. De volksvertegenwoordigers zien dan met eigen ogen dat de zorg niet zonder de deskundigheid en betrokkenheid van doktersassistenten kan. De huidige zorg vereist een opgeleide professional die aantoonbaar het vak verstaat. Titelbescherming van doktersassistent is hiervoor belangrijk en noodzakelijk om de kwaliteit te waarborgen.

NVDA-directeur Klaver vindt het vanwege kwaliteitsbewaking en patiëntveiligheid onwenselijk dat diverse handelingen die doktersassistenten uitvoeren onvoldoende geborgd zijn. ‘Een diploma is niet nodig en iedereen mag zich in Nederland dus zomaar doktersassistent noemen! Bij dit beroep hoort een beroepsopleiding en kwaliteitsborging en ik neem de Tweede Kamerleden graag mee naar huisartspraktijken om dat te laten zien!’

 

Zie ook 

Meer informatie