NVDA nodigt nieuwe VWS-minister uit voor werkbezoeken - NVDA

NVDA nodigt nieuwe VWS-minister uit voor werkbezoeken

minister Bruno Bruins

Een besluit over opname van de titel doktersassistent in artikel 34 Wet BIG ligt bij het nieuwe kabinet en dus bij de nieuwe minister voor Medische Zorg Bruno Bruins. De beslissing die het ministerie gaat nemen, is van groot belang voor de leden van de NVDA.

Samen strijden wij al jaren voor opname van het beroep in artikel 34 van de Wet BIG. Om die reden hebben wij de minister het voorstel gedaan om een beslissing te nemen een gecombineerd werkbezoek af te leggen aan een gezondheidscentrum en een solo huisartsenpraktijk. De minister kan dan met eigen ogen zien en ervaren wat het beroep van doktersassistent in de praktijk met zich meebrengt en wat er van hen, ook in het belang van patiëntveiligheid, wordt gevraagd.

Tijdens het werkbezoek gaan wij in op het onderscheidend karakter van het beroep van doktersassistent, het proces van triage en de patiëntveiligheid.  Wij hebben aan de minister aangegeven dat wij in onze aanvraag gesteund worden door LHV, NHG, InEen, Jeugdartsen Nederland (AJN) en GGD GHOR en dat wij merken dat deze steun zich aan het verbreden is. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Meer informatie over de aanvraag titelbescherming