Webinar Veilig leveren van zorg - NVDA

Webinar Veilig leveren van zorg

Woensdag 6 mei 2020 om 20.00 uur organiseren NHG, LHV en MedischeScholing.nl een webinar over het op een veilige manier hervatten van huisartsenzorg aan niet-corona-patiënten. Daarnaast gaat het over COVID-19 bij kinderen en worden de meest prangende vragen uit het werkveld behandeld. Meld je aan.

Na de eerdere praktische en organisatorische tips komen NHG en LHV op korte termijn met een leidraad voor het veilig hervatten van zorg aan niet-corona-patiënten, met name gericht op het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Tijdens het webinar wordt dit thema uitgelicht.

Prof. Dr. Andreas Voss heeft hier met een heel team onderzoek naar gedaan. Op basis van de uitkomsten heeft hij een richtlijn opgesteld voor het gebruik van PBM bij specialisten in het ziekenhuis. Voor huisartsen is dit uiteraard relevant aangezien zij dezelfde mondmaskers gebruiken en ook voldoende beschermd moeten zijn tijdens het werk.

De scholen gaan weer open. Wat betekent dit voor de verspreiding van COVID-19 en hoe manifesteert het klinisch beeld zich bij kinderen van verschillende leeftijden? Mogen kinderen met COPD of diabetes naar school? En wat doet u als huisarts als ouders om een geneeskundige verklaring vragen voor hun schoolgaande kinderen?

Deelnemen/on demand terugkijken

  1. Maak een gratis account aan op MedischeScholing.nl middels de knop ‘Registreren’.
  2. Vul in ‘Mijn Profiel’ je functie en registratienummer in.
  3. Ga naar corona.medischescholing.nl en log in met je account.
  4. Klik op ‘Aanmelden’ om deel te nemen aan het eerstvolgende webinar. Of klik op ‘Ga naar webinar’ voor on demand streaming van de vorige webinars.
  5. Vul de accreditatievragen in van een webinar om de accreditatie te ontvangen.

Accreditatie: let op

De accreditatie-vragen bij dit webinar zijn in te vullen tot 7 mei 2020.

Meer informatie

Zie ook