• Home
  • Uitnodigen COVID-19-vaccinatie MOBIELE 90-plussers door huisarts, vaccinatie door GGD

Uitnodigen COVID-19-vaccinatie MOBIELE 90-plussers door huisarts, vaccinatie door GGD

De 90-plussers komen vanwege hun leeftijd nu als eerstvolgende in aanmerking voor een vaccinatie tegen corona. Zij worden bij voorkeur gevaccineerd met een mRNA-vaccin. Het BioNTech/Pfizer vaccin is nu beschikbaar via de GGD’en. De 90-plussers die in staat zijn om naar de GGD-vaccinatielocatie te komen, worden nu uitgenodigd voor vaccinatie bij de GGD.

De huisarts wordt gevraagd de uitnodiging voor vaccinatie aan deze groep voor uw rekening te nemen. U hoeft dus NIET te bestellen of te vaccineren.

Huisartsen hebben als enige zicht op welke 90-plussers mobiel genoeg zijn om naar de GGD-vaccinatielocatie te komen. We verwachten dat vooral deze oudste leeftijdsgroep vaak niet mobiel is. Er wordt veel onrust en ook veel telefoondrukte voor de huisartspraktijk verwacht als de niet-mobiele 90-plussers rechtstreeks via de GGD uitgenodigd worden.

Het versturen van de uitnodigingsbrieven naar de mobiele 90-plussers kan vanaf maandag 25 januari. Vanaf dinsdag 26 januari kunnen 90-plussers een afspraak maken bij de GGD.

De uitnodigingsmaterialen worden verzonden door DMDR naar de praktijkadressen die via de SNPG verkregen zijn in opdracht van het RIVM.

Meer informatie

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg