Uitnodigen COVID-19-vaccinatie MOBIELE 90-plussers door huisarts, vaccinatie door GGD - NVDA

Uitnodigen COVID-19-vaccinatie MOBIELE 90-plussers door huisarts, vaccinatie door GGD

De 90-plussers komen vanwege hun leeftijd nu als eerstvolgende in aanmerking voor een vaccinatie tegen corona. Zij worden bij voorkeur gevaccineerd met een mRNA-vaccin. Het BioNTech/Pfizer vaccin is nu beschikbaar via de GGD’en. De 90-plussers die in staat zijn om naar de GGD-vaccinatielocatie te komen, worden nu uitgenodigd voor vaccinatie bij de GGD.

De huisarts wordt gevraagd de uitnodiging voor vaccinatie aan deze groep voor uw rekening te nemen. U hoeft dus NIET te bestellen of te vaccineren.

Huisartsen hebben als enige zicht op welke 90-plussers mobiel genoeg zijn om naar de GGD-vaccinatielocatie te komen. We verwachten dat vooral deze oudste leeftijdsgroep vaak niet mobiel is. Er wordt veel onrust en ook veel telefoondrukte voor de huisartspraktijk verwacht als de niet-mobiele 90-plussers rechtstreeks via de GGD uitgenodigd worden.

Het versturen van de uitnodigingsbrieven naar de mobiele 90-plussers kan vanaf maandag 25 januari. Vanaf dinsdag 26 januari kunnen 90-plussers een afspraak maken bij de GGD.

De uitnodigingsmaterialen worden verzonden door DMDR naar de praktijkadressen die via de SNPG verkregen zijn in opdracht van het RIVM.

Meer informatie

[su_posts template=”templates/list-loop.php” posts_per_page=”-1″ post_type=”nieuws” taxonomy=”nieuws-tag” tax_term=”8604″ order=”desc”]