• Home
  • Thuis kan het ook

Thuis kan het ook

De campagne ‘Thuis kan het ook’ informeert patiënten over telebegeleiding en stimuleert hen om bij hun zorgverlener te vragen naar de mogelijkheden van zorg op afstand. Het gaat dan om mensen met een chronische aandoening die regelmatig voor controles naar het ziekenhuis moeten.

Op Thuiskanhetook.nl staat de informatie voor patiënten op een rij. De campagne is een initiatief van de open coalitie Vliegwiel om de zorg verder te digitaliseren en innoveren.

Lang niet alle patiënten zijn op de hoogte van de mogelijkheden die e-health biedt. Deze campagne is gestart om daar verandering in te brengen. Patiëntverenigingen, zorgverzekeraars en ziekenhuizen hebben de handen ineen geslagen. Het doel is om patiënten aan te sporen actief te informeren naar de opties voor zorg op afstand. Zo kunnen meer mensen profiteren van ziekenhuiszorg in hun vertrouwde thuisomgeving.

Vliegwiel

Het Vliegwiel voor digitale innovatie in de zorg wil dat meer mensen de voordelen van goede digitale zorg kunnen ervaren. De Vliegwiel-coalitie ontwikkelt praktische tools, ondersteunt bij de implementatie en organisatie, deelt kennis en steunt onze missie.

Zie ook

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg