• Home
  • Kabinet wil groei van het aantal zzp’ers terugdringen

Kabinet wil groei van het aantal zzp’ers terugdringen

Om de balans te herstellen op het gebied van werken met zelfstandigen en als zelfstandige, heeft het kabinet een aantal maatregelen aangekondigd. De NVDA volgt de plannen van het Kabinet nauwgezet en gaat met partijen in gesprek om de gevolgen voor doktersassistenten die als zzp’er aan de slag zijn optimaal te monitoren.

Per brief informeerden minister Van Gennip (SZW) en staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) de Tweede Kamer over de voortgang van maatregelen op het gebied van werken met zelfstandigen en werken als zelfstandige.

De Kabinetsplannen laten zien dat zij de teugels aantrekken, want het kabinet wil dat meer zzp’ers vast in dienst komen en bijdragen aan de sociale zekerheid.

De maatregelen van het kabinet lopen langs drie lijnen:

Aantal zzp’ers

Nederland telt nu meer dan een miljoen zelfstandigen die hun eigen arbeid verkopen. Hun aantal is in een jaar tijd gestegen met 125.000. Het totale aantal zelfstandige ondernemers zonder personeel komt daarmee op 1,2 miljoen. De groei zit bijna helemaal bij de ‘zzp’ers eigen arbeid’ en komt voor bijna een kwart van mensen in zorg- en welzijnsberoepen.

Zie ook

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg