• Home
  • Doktersassistenten aangehouden voor fraude met vaccinatiebewijzen

Doktersassistenten aangehouden voor fraude met vaccinatiebewijzen

Vandaag heeft de politie twee doktersassistenten aangehouden als verdachten van handel in gefraudeerde vaccinatieregistraties. Beiden zijn werkzaam in dezelfde artsenpraktijk. De NVDA betreurt het dat doktersassistenten op deze wijze negatief in het nieuws zijn gekomen.

Het is in deze fase zuiver om eerst de resultaten van het politieonderzoek en het oordeel in een eventuele rechtszaak af te wachten. Pas dan kunnen ook wij als beroepsvereniging met een oordeel komen.

Als klopt wat de berichten melden, dan is dit een zeer kwalijke zaak. Doktersassistenten zijn er om goede en integere zorg te leveren en zich te houden aan de beroepscode, waarin integriteit en verantwoordelijkheid centraal staan. We beseffen dat dit voorval mogelijk iets doet met het imago van de 35.000 doktersassistenten in Nederland. In dit voorval gaat het om twee doktersassistenten en de NVDA kijkt liever naar de overgrote meerderheid van de doktersassistenten die met overtuiging als onmisbare poortwachters van de zorg enorme inspanningen leveren om deze pandemie te bestrijden.

Zie ook

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg