• Home
  • Nieuws tags: vaccinatie

Nieuws

Webinar ‘De zin en onzin van vaccineren’

De Nederlandse Influenza Stichting (NIS) organiseert samen met met brancheorganisaties in alle sectoren van de zorg en organisaties van zorgprofessionals een gratis webinar over vaccinatie van zorgverleners op woensdag 27 september 2023 van 19.30 – 20.30 uur.

Start uitnodigen griepprik 2022

Naast alle mensen ouder dan 60 jaar en mensen en kinderen en volwassenen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door griep kunnen ook onder andere gezonde zwangere vrouwen, mensen met morbide obesitas, en mensen met epilepsie dit jaar de griepprik halen.

Infographic ‘zorgzaam vaccineren’

Het PROSA kenniscentrum heeft een infographic ‘Zorgzaam vaccineren’ in meerdere talen hoe je kinderen kunt vaccineren zonder dat ze trauma oplopen. De infographic is nu beschikbaar in het Engels, Frans en Duits.

Let op juiste registratie van griep- en pneumokokkenvaccinatie

De griep- en pneumokokkenvaccinatiecampagnes zijn op dit moment in volle gang. Na het vaccinatiespreekuur is het belangrijk dat de vaccinatie op de juiste wijze in het HIS wordt geregistreerd. Registratie gebeurt op dit moment in huisartspraktijken niet altijd volledig.

Pauze vaccineren en doktersassistenten

Ook de NVDA heeft bericht gekregen dat het vaccineren met het COVID-19-vaccin van AstraZeneca per direct gepauzeerd wordt. Een besluit uit voorzorg, aldus het ministerie van VWS. Dit heeft gevolgen voor het inenten van patiënten en voor het personeel van praktijken.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg