• Home
  • Nieuws tags: vaccinatie

Nieuws

Bureaukaart griepprik tijdens zwangerschap 2022

Er is een bureaukaart van het RIVM met vragen en antwoorden over de griepvaccinatie voor zwangeren. Vrouwen die in 2022 van 1 oktober t/m 31 december 22 weken of langer zwanger zijn, mogen gratis de griepprik halen. Zij kunnen zich hiervoor melden bij de huisarts.

Start uitnodigen griepprik 2022

Naast alle mensen ouder dan 60 jaar en mensen en kinderen en volwassenen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door griep kunnen ook onder andere gezonde zwangere vrouwen, mensen met morbide obesitas, en mensen met epilepsie dit jaar de griepprik halen.

Infographic ‘zorgzaam vaccineren’

Het PROSA kenniscentrum heeft een infographic ‘Zorgzaam vaccineren’ in meerdere talen hoe je kinderen kunt vaccineren zonder dat ze trauma oplopen. De infographic is nu beschikbaar in het Engels, Frans en Duits.

Let op juiste registratie van griep- en pneumokokkenvaccinatie

De griep- en pneumokokkenvaccinatiecampagnes zijn op dit moment in volle gang. Na het vaccinatiespreekuur is het belangrijk dat de vaccinatie op de juiste wijze in het HIS wordt geregistreerd. Registratie gebeurt op dit moment in huisartspraktijken niet altijd volledig.

Pauze vaccineren en doktersassistenten

Ook de NVDA heeft bericht gekregen dat het vaccineren met het COVID-19-vaccin van AstraZeneca per direct gepauzeerd wordt. Een besluit uit voorzorg, aldus het ministerie van VWS. Dit heeft gevolgen voor het inenten van patiënten en voor het personeel van praktijken.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg