• Home
  • Nieuws tags: griepprik

Nieuws

Interval tussen de griep (pneumokokken-)prik en Covid-19-vaccinatie

De Gezondheidsraad heeft op 14 september de minister geadviseerd voorlopig nog niet te starten met een Covid-19 booster vaccinatie. Wel is het volgens de Gezondheidsraad evident om een kleine groep ernstig immuun gecompromitteerde mensen een derde vaccinatie te geven voor wie een standaarddosering van 2 vaccins onvoldoende bescherming biedt. Deze mensen kunnen na selectie door het ziekenhuis vanaf 1 oktober een afspraak maken bij de GGD.

Nieuw advies Gezondheidsraad: extra doelgroepen voor griepprik

De griepprik wordt jaarlijks gratis aangeboden aan mensen van 60 jaar en ouder en aan mensen die om medische redenen extra risico lopen om ernstig ziek te worden door het griepvirus. Op 20 september heeft de Gezondheidsraad een nieuw advies uitgebracht over influenzavaccinatie, waarin de indicatiestelling voor de griepvaccinatie is herzien.

Webinar ‘Griepprik voor zorgverleners’

‘Een griepprik, waarom zou ik?’. De Nederlandse Influenza Stichting organiseert een webinar op 27 september van 16.00 tot 17.00 uur. Zorgprofessionals gaan met elkaar in gesprek over de feiten, fabels en overwegingen met betrekking tot de griepprik.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg