• Home
  • Nieuws tags: griepprik

Nieuws

Bureaukaart griepprik tijdens zwangerschap 2022

Er is een bureaukaart van het RIVM met vragen en antwoorden over de griepvaccinatie voor zwangeren. Vrouwen die in 2022 van 1 oktober t/m 31 december 22 weken of langer zwanger zijn, mogen gratis de griepprik halen. Zij kunnen zich hiervoor melden bij de huisarts.

Start uitnodigen griepprik 2022

Naast alle mensen ouder dan 60 jaar en mensen en kinderen en volwassenen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door griep kunnen ook onder andere gezonde zwangere vrouwen, mensen met morbide obesitas, en mensen met epilepsie dit jaar de griepprik halen.

Webinar Griepvaccinatie voor zorgverleners

Maandag 26 september 2022 van 16.00 – 17.00 uur vindt het webinar ‘Een griepprik, waarom zou ik?’ plaats. In het webinar gaan zorgprofessionals met elkaar in gesprek over de feiten, fabels en overwegingen met betrekking tot de griepprik, ook in combinatie met de COVID-vaccinatie.

Selectie griepprik herzien

Eind 2021 heeft de Gezondheidsraad de indicatiestelling voor de griepvaccinatie herzien. Hierdoor komen enkele extra groepen in aanmerking voor de jaarlijkse griepprik. Ook heeft een expertpanel van NHG en RIVM heeft de gehele selectie voor griepvaccinatie herzien, met als uitgangspunt de juiste mensen uitnodigen met zo min mogelijk handwerk voor de doktersassistent. Belangrijk is dat u de selectie dit jaar opnieuw en op basis van het HIS doet en niet op basis van de lijst van vorig jaar. 

Ook griepprik voor zwangere vrouwen vanaf dit najaar

Op advies van de Gezondheidsraad kunnen ook alle zwangere vrouwen gratis de griepprik krijgen. Dat gebeurt dit jaar nog door de huisarts. Vanaf 2023 krijgen zwangere vrouwen gedurende het griepseizoen een uitnodiging via hun verloskundige of gynaecoloog.

Let op juiste registratie van griep- en pneumokokkenvaccinatie

De griep- en pneumokokkenvaccinatiecampagnes zijn op dit moment in volle gang. Na het vaccinatiespreekuur is het belangrijk dat de vaccinatie op de juiste wijze in het HIS wordt geregistreerd. Registratie gebeurt op dit moment in huisartspraktijken niet altijd volledig.

Webinar ‘Griepprik voor zorgverleners’

‘Een griepprik, waarom zou ik?’. De Nederlandse Influenza Stichting organiseert een webinar op 27 september van 16.00 tot 17.00 uur. Zorgprofessionals gaan met elkaar in gesprek over de feiten, fabels en overwegingen met betrekking tot de griepprik.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg