• Home
  • Nieuws tags: functiewaardering

Nieuws

Betere inschaling van de triagist op de HAP

De NVDA zet zich samen met BTN al jaren in voor een betere beloning voor triagisten. De cao-partijen zijn nu overeengekomen om triagisten A en B die avond-, nacht- en weekenden werken (ANW) extra tredes toe te kennen in de salarisschalen. Daarnaast is de triagist C opgenomen in schaal 6.

Oproep: Informatie over terughoudendheid beloningen

De NVDA ontvangt het signaal dat sommige werkgevers van huisartspraktijken in een regio terughoudend zijn doktersassistenten in een hogere schaal te belonen. Reden hiervoor is dat wegens personeelstekort een hogere beloning zou kunnen leiden tot concurrentie tussen praktijken.

Met ‘verenigde’ krachten

De NVDA was aanwezig bij een bijeenkomst van besturen van werknemers-beroepsverenigingen in de huisartsenzorg, met NAPA, V&VN VS, NVvPO, LV POH-GGZ, BTN, V&VN PVK POH en NVvPM. Dit overleg krijgt zeker een vervolg.

Nieuwe Handleiding Functiewaardering Huisartsenzorg (FWHZ) 2021

Vanaf 3 december 2021 is er een geactualiseerde Handleiding Functiewaardering Huisartsenzorg (FWHZ) 2021. In dit document zijn de geactualiseerde functiebeschrijvingen opgenomen van Doktersassistent A (schaal 4) en Doktersassistent B (schaal 5) en Leidinggevend Doktersassistent, Huisartsenpraktijk (schaal 6).

Helaas, geen schaal 6

De NVDA is teleurgesteld in de uitkomst van het functiewaarderingsonderzoek huisartsenzorg. Uit het onafhankelijk onderzoek naar de functiewaardering huisartsenzorg blijkt dat doktersassistenten in schaal 4 en 5 ingeschaald blijven. ‘De NVDA pleit daarom voor structureel meer geld voor salarissen’, aldus NVDA-voorzitter Kees Gillis.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg