• Home
  • Nieuws tags: covid19

Nieuws

NVDA in NOS radio 1 Journaal

NVDA-voorzitter Kees Gillis sprak in de uitzending van NOS Radio 1 Journaal over wachttijden, korte lontjes bij patiënten en over werkdruk bij doktersassistenten.

Sluiten NVDA-meldpunt vaccinatiehulp

Een half jaar na de opening van het NVDA-meldpunt vaccinatiehulp sluiten we het meldpunt. De meeste mensen zijn gevaccineerd én de GGD-GHOR heeft recent een belangstellendenpool geopend.

Belangstellenden pool vaccinatiehulp

De belangstellenden pool van de GGD-GHOR is een pool waarop de GGD-regio’s een beroep doen wanneer zij een personeelstekort hebben op één of meerdere van de vaccinatielocaties. Zonder de verplichting de openvallende dienst(en) daadwerkelijk in te vullen.

Vaccinatiebewijs via huisarts – voor wie en hoe?

Het ministerie van VWS heeft een handleiding gemaakt voor huisartsenpraktijken met uitleg hoe de ‘uitzonderingsroute voor vaccinatiebewijzen’ verloopt en welke stappen een huisarts kan zetten als een patiënt aanklopt voor een vaccinatiebewijs.

Ook doktersassistenten en huisartsen kampten met klachten na coronaperiode

Beroepsverenigingen V&VN en de Federatie Medisch Specialisten hebben een peiling gehouden onder zorgprofessionals. Waaronder ruim 1.400 huisartsen en doktersassistenten de peiling hebben ingevuld. Uit deze peiling is gebleken dat een meerderheid van de zorgprofessionals na de intensieve coronamaanden met fysieke en mentale klachten kampt. Zorgprofessionals zijn moe, hebben angstgevoelens, piekeren veel en hebben last van slaapproblemen. 

Vragen over voorrang bij vaccineren

Werk je in de huisartsenzorg en wil je een korte vragenlijst invullen over voorrang bij vaccineren? Het actualiteitenprogramma EenVandaag van AVRO/TROS maakt binnenkort een onderwerp over mensen die proberen bij hun huisarts voorrang te krijgen bij vaccineren.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg