• Home
  • Nieuws tags: covid19

Nieuws

Geactualiseerde bureaukaart huisartsenteam

Deze week is de bureaukaart huisartsenteam geactualiseerd. In deze versie zijn additionele vragen opgenomen over de situatie trombose en trombocytopenie rondom AstraZeneca, de nieuwe adviezen van de gezondheidsraad-VWS en informatie ten aanzien van het Janssen-vaccin.

Vaccinatie zorgmedewerkers ziekenhuizen en huisartsenzorg

De NVDA heeft namens de leden aan het ministerie van VWS verduidelijking gevraagd. Op basis van alle (verwarrende) berichten over het stoppen met vaccineren met AstraZeneca onder de 60 jaar en het beschikbaar stellen van 35.000 Janssen vaccins aan zorgmedewerkers in de ziekenhuizen. 

Vaccinatie met AstraZeneca vanaf volgende week weer hervat

Het ministerie van VWS heeft donderdagavond 18 maart bekendgemaakt dat de vaccinaties met AstraZeneca weer mogen worden voortgezet. Het besluit van VWS volgt op de beoordeling van het Europese medicijnagentschap EMA. Zij hebben de meldingen onderzocht en gemeld dat de voordelen van het AstraZeneca-vaccin zwaar opwegen tegen de risico’s van een mogelijke link van het vaccin met zeldzame vormen van trombose.

Corona-update over vaccinatie

Vandaag vindt er op het ministerie van VWS overleg plaats over de ontwikkelingen rondom de vaccinatie en het AstraZeneca vaccin. Een van de zaken die besproken wordt is de vraag hoe om te gaan met de vaccinatie van zorgmedewerkers nu het AstraZeneca vaccin gepauzeerd is.

Werkwijze RIVM uitnodigen 75-89 jarigen voor coronavaccinatie

Medio maart start het RIVM met het uitnodigen van de 75-79 jarigen voor een vaccinatie op een GGD-vaccinatielocatie. Alle 85-89 jarigen hebben inmiddels een uitnodiging gehad en het uitnodigingsproces voor de 80-84 jarigen is vergevorderd. Zij worden gevaccineerd met het BioNTech/Pfizer vaccin.

Nog een keer FFP2-maskers

Steeds meer werkgevers verstrekken inmiddels FFP2-maskers. Maar wat te doen als dit in jouw organisatie nog steeds niet goed is geregeld en je geen, of na veel aandringen, een FFP2-masker kunt dragen?

Geactualiseerde versie: Veelgestelde vragen Covid-19-vaccin Huisartsenteam

Inmiddels worden de Covid-19 vaccinaties binnen de huisartsenpraktijken die aan de beurt zijn toegediend. Omdat patiënten regelmatig met vragen komen is er een overzicht gemaakt met veelgestelde vragen, ook wel de bureaukaart genoemd. Dit overzicht is bedoeld om te ondersteunen bij vragen die patiënten kunnen stellen over de COVID-19 vaccinatie.

Dringende oproep aan LHV en InEen

De NVDA heeft het initiatief genomen om samen met NVvPO, LV POH-GGZ, V&VN pvkpoh een dringende oproep te doen aan LHV en Ineen om hun leden op te roepen zich als goed en verantwoord werkgever op te stellen.

‘Vaccin in het kort’; de voor- en nadelen

Op Medicalfacts.nl staat een artikel over ‘Vaccin in het kort’. Hierin staat de informatie over COVID-19 vaccin op één A4 in begrijpelijke taal de voor- en nadelen van het vaccin (Bron: Cbg-med).

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg