• Home
  • Nieuws tags: covid19

Nieuws

Ga in gesprek met je werkgever over de zorgbonus

Ben jij al (samen met je team) in gesprek gegaan met je werkgever over de aanvraag van de zorgbonus? De NVDA adviseert alle doktersassistenten en triagisten om samen met je collega’s je werkgever te vragen of, hoe en voor wie hij/zij de zorgbonus aanvraagt.

Ook voor ZZP’ers voorrang bij testen

ZZP’ers in de zorg kunnen ook voorrang krijgen bij testen. Vanaf 21 september is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een voorrangsprocedure om getest te kunnen worden op Covid-19. Solopartners, waarmee we vaker contact hebben, heeft een korte test ontwikkeld waarmee een ZZP’er kan aantonen dat zij/hij zelfstandige in de zorg is.

Doktersassistenten kunnen met voorrang testen

Vanaf maandag 21 september krijgen zorgmedewerkers en leraren tijdelijk prioriteit bij de coronatesten. Hiermee zijn mogelijk besmette doktersassistenten minder een gevaar voor de patiënt en hoeven ze minder lang te wachten op de uitslag, zodat ze weer eerder kunnen werken.

ZZP’er in coronatijd

Mag een opdrachtgever een zzp-opdracht van een doktersassistent voor aanvang zomaar annuleren? Mag een opdrachtgever tussentijds opzeggen? Bijvoorbeeld omdat er minder werk is, of omdat de vaste doktersassistent toch niet op vakantie gaat.

Motie voorrang zorgverleners bij testen aangenomen

Zorgverleners krijgen voorrang bij het testen op corona en het verkrijgen van de uitslag van die testen. De NVDA heeft hiervoor een oproep gedaan bij het ministerie en de Tweede Kamer en is blij dat zij hiermee gehoor geven aan onze oproep.

Contact

NVDA
Othellodreef 91- 95
3561 GT Utrecht
Routebeschrijving

tel. 030 - 2631040
Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg