COVID19 webinar: vaccinatiestrategie eerste lijn 17 februari - NVDA

COVID19 webinar: vaccinatiestrategie eerste lijn 17 februari

Woensdag 17 februari om 20.00 uur organiseren het NHG, de LHV en MedischeScholing.nl een nieuw COVID19-webinar. Thema’s zijn de vaccinatiestrategie voor de eerste lijn, de rol van de huisarts in het vaccinatiebeleid en de nieuwe NHG-Praktijkhandleiding voor COVID19-vaccinatie. Ook bespreken we de nieuwe mutanten van het coronavirus en de werking van het AstraZeneca-vaccin.

Inschrijven kan via: https://medischescholing.nl/covid-19-vaccinatiestrategie

[besloten]

Voor niet-zorgprofessionals of zorgprofessionals zonder kwaliteitsregistratienummer: https://webinar.medischescholing.nl/inloggengast

Toegangscode: WFPERYDHPSHS

[/besloten]

Deelnemers

Marith Volp, directeur Volksgezondheid en Zorg bij het RIVM, licht de vaccinatiestrategie toe en deelt de overwegingen. De rol van de huisartsen en welke taken zij op zich nemen wordt ook besproken.

Cécile van Els, hoogleraar Vaccinologie en immunoloog bij het RIVM, praat u bij over de nieuwe mutanten van het coronavirus. We bespreken de verschillen in virulentie, het klinisch beeld en de werking van de vaccins. Er zal extra aandacht zijn voor het AstraZeneca vaccin, dat gebruikt wordt in de distributie door huisartsen.

Karin van Haaren, huisarts en auteur van de NHG-Praktijkhandleiding COVID19, vertelt over de praktische kant van het vaccineren. U kunt vooraf al vragen stellen en reageren op vragen die reeds door collega’s gesteld zijn op het forum. De meest gestelde vragen worden behandeld met als doel u zo veel mogelijk praktische handvatten mee te geven voorafgaand aan de start van het vaccineren.

Thema’s

 1. Vaccinatiebeleid en strategie in de eerste lijn
 2. Virusmutaties en het AstraZeneca-vaccin
 3. Praktijkhandleiding COVID-vaccinatie

Praktische informatie

 • Wanneer: woensdag 17 februari om 20.00 uur
 • Duur: 1 uur
 • Accreditatie: 1 punt ABAN, KABIZ, NAPA, NVvPO, V&VN VS, KNMP. Aan het einde van het webinar moeten inhoudelijke vragen beantwoord worden om accreditatie te kunnen ontvangen. De accreditatievragen sluiten op 1 maart om 18.00 uur. De accreditatiepunten worden in de maand maart verwerkt.
 • Accreditatie buiten de genoemde beroepsgroepen: Certificaat van deelname is online te downloaden nadat de vragen zijn ingevuld.

Kijk live mee of later on demand

Het webinar is onderdeel van een reeks die op initiatief van MedischeScholing.nl, de LHV en het NHG is ontwikkeld. Tijdens dit webinar neemt het RIVM ook deel vanwege de grote behoefte aan actuele informatie over de COVID-vaccins.

Stuur een mail voor deelname naar coronawebinar@lhv.nl onder vermelding van uw functie en registratienummer.

Vragensysteem

Om zo goed mogelijk te monitoren wat er speelt in de praktijk tijdens de coronacrisis, wordt er gewerkt met een vragensysteem. Dit is niet alleen voor het webinar, maar ook voor de beleidsmakers noodzakelijk om snel in te kunnen spelen op de vragen vanuit het werkveld. Vragen die het vaakst gesteld zijn door de achterban en waarop het meest gereageerd wordt krijgen voorrang.

Werkwijze vragensysteem

 1. Log in op corona.medischescholing.nl
 2. Klik op ‘Aanmelden’ bij het webinar van 17 februari
 3. Klik op ‘Stel hier uw vragen’. Kijk na het stellen van uw vragen naar de lijst met vragen die reeds gesteld zijn
 4. Klik op het ‘duimpje’ omhoog om een vraag van een collega te ‘liken’
 5. Vragen met de meeste likes van collega’s krijgen de meeste zwaarte en worden meegenomen naar het eerstvolgende webinar