• Home
  • Nieuws tags: baarmoederhalskanker

Nieuws

Maak jij het beste uitstrijkje?

Na afloop van dit webinar van 75 minuten doe je dat absoluut! Donderdag 23 november staat er een mooi programma voor je klaar. Vanaf 19.30 uur praten we je bij over de nieuwe Zelfafnameset (ZAS), de uitdagingen en het belang van een goed uitstrijkje én kun je al je vragen stellen aan een deskundig team.

Kwaliteit uitstrijkjes gaat achteruit

Maak jij regelmatig uitstrijkjes in de huisartsenpraktijk? De afgelopen jaren is het aantal uitstrijkjes waarin geen endocervicale cellen zichtbaar zijn, gestegen naar bijna 30%. Die uitstrijkjes zijn geen PAP-0 (niet te beoordelen), maar de kwaliteit is wel lager. Dat is geen goede ontwikkeling.

Uitstrijkje of zelfafnameset

Vanaf 1 juli zet Bevolkingsonderzoek Nederland de zelfafnameset (ZAS) in het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker breder in. Vrouwen kiezen nu zelf hoe ze mee willen doen: met een uitstrijkje of een zelfafnameset.

Digitaal labformulier bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

Vanaf september 2022 kunnen alle  huisartspraktijken voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker een digitale aanvraag doen. Deze week zijn de overeenkomsten met de leveranciers getekend. Een mooie en belangrijke mijlpaal! Bevolkingsonderzoek Nederland is blij dat de handtekeningen zijn gezet.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg