Meedenken over bevolkingsonderzoeken voor transgender personen? - NVDA

Meedenken over bevolkingsonderzoeken voor transgender personen?

In het Erasmus MC wordt onderzoek gedaan naar de bevolkingsonderzoeken borstkanker en baarmoederhalskanker voor transgender en genderdiverse personen (INCLUSIE studie). De onderzoekers willen hierbij de ervaringen en visies van doktersassistenten meenemen. Help jij mee door mee te werken aan de online focusgroep? 

Over het onderzoek

De onderzoekers van het Erasmus MC brengen enerzijds de kennis, ervaringen, voorkeuren en barrières voor deelname aan de bevolkingsonderzoeken borst- en baarmoederhalskanker van transgender personen in kaart.  Anderzijds doen ze onderzoek naar de kennis en ervaringen van zorgverleners, die betrokken zijn bij deze bevolkingsonderzoeken. De studie heeft als doel om de toegankelijkheid van de bevolkingsonderzoeken te verbeteren voor transgender personen.

De rol van doktersassistenten

De onderzoekers zijn op zoek naar doktersassistenten die betrokken zijn bij het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Er kunnen alleen doktersassistenten meedoen die zelf ook uitstrijkjes uitvoeren. Het is niet nodig om kennis en/of affiniteit te hebben met de doelgroep.

Praktisch

Het onderzoek zal bestaan uit een eenmalige deelname aan een (online) focusgroep. Hierin krijg je als doktersassistent vragen stellen over jouw ervaringen en visies met betrekking tot het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker bij transgender personen. Het gesprek zal ongeveer een uur duren en zal online plaatsvinden via een videogesprek in een groep van ongeveer vier tot zes deelnemers.

Voor deelname krijg je een cadeaubon van €25.

Aanmelden

Lijkt het je leuk om mee te doen of heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar Carola van Iersel via c.vaniersel@erasmusmc.nl