Webinar 'De zin en onzin van vaccineren' - NVDA

Webinar ‘De zin en onzin van vaccineren’

De Nederlandse Influenza Stichting (NIS) organiseert samen met met brancheorganisaties in alle sectoren van de zorg en organisaties van zorgprofessionals een gratis webinar over vaccinatie van zorgverleners op woensdag 27 september 2023 van 19.30 – 20.30 uur.

Ook dit najaar krijgen zorgmedewerkers niet alleen de griepprik, maar ook de coronavaccinatie aangeboden. Wat is de zin en onzin van vaccineren en waarom zou je als zorgverlener beide vaccinaties gaan halen?

In dit webinar praten mee:

  • Ingeborg Kaper, Jeugd- en stafverpleegkundige GGD Zaanstreek/Waterland
  • Marco Goeijenbier, Intensivist Spaarne Gasthuis Haarlem
  • Mattijs S. Lambooij, Senior researcher/ Projectcoördinator RIVM
  • Christa van der Toorn, Onderwijskundig Ontwerper, Behavioural Design
  • Ted van Essen, Voorzitter NIS

Het webinar wordt georganiseerd in samenwerking met brancheorganisaties in alle sectoren van de zorg en organisaties van zorgprofessionals.

Kennisdocument over vaccineren

De NIS heeft met een werkgroep van verpleegkundigen een onafhankelijk kennisdocument ‘De zin en onzin van vaccineren’ gemaakt. Aan de hand van vragen uit de praktijk wordt vaccinatie uitgelegd op een laagdrempelige manier.

In dit gratis webinar voor zorgverleners bespreken zorgprofessionals en deskundigen dit kennisdocument. Wat is de aanleiding van het document, wat is de insteek en het doel? Hoe werk je ermee? Wat maakt vaccineren een lastig onderwerp? We praten over griep en corona, mis- en desinformatie, bijwerkingen en risico’s. Kortom, het gaat over de zin en onzin van vaccineren.

Accreditatie

Doktersassistenten ontvangen een certificaat van deelname.

Zie ook